вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1231332
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
212
695
3050
16216
1231332

Час: 2024-04-19 11:11:44
Visitors Counter

 

30.05.2017 р. на базі ДЮСШ «Буревісник» (Труханів острів, Паркова дорога, 18) відбулася виїзна Президія Київської міськпрофради, яку провели Голова Об’єднання профспілок, організацій профспілок у місті Києві «Київська міська рада профспілок» Валентин Мельник та його заступник Олена Панова. Окрім голів членських організацій і профспілкового активу міста у заході взяли участь представники КП «Київський метрополітен», КП "Київпастранс" і фахівці КМДА. Серед останніх - Радник першого заступника Голови КМДА з питань ціноутворення, заслужений економіст України, кандидат економічних наук Василь Яструбинський, заступник начальника Управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу КМДА Олена Стрижиус та ін.

image 222

На Порядку денному було два питання:

 1. Про розгляд проекту структури тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, які надаються підприємствами територіальної громади міста Києва. 

 2. Про розгляд проекту Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів та вартості проїзних квитків на проїзд у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху».

З обох питань доповідав Сурмак В.М. – Голова Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг, Голова Комісії з питань соціально-економічних інтересів і соціального захисту членів профспілок Об’єднання профспілок, організацій профспілок у місті Києві «Київська міська рада профспілок». 

image 11

Заслухавши висновки Комісії, обговоривши інформацію з обґрунтованими поясненнями В.І. Яструбинського і О.В. Стрижиус, а також враховуючи низку обґрунтованих підстав щодо нагальної необхідності зміни тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій (підвищення працівникам житлово-комунального господарства мінімальної заробітної плати до законодавчо встановленого рівня – 3200 грн., оскільки в чинних тарифах мінімальна заробітна плата розрахована на рівні 2010 року – 888 грн; здійснення заходів з удосконалення управління житлово-комунальним господарством, поліпшення якості й контролю проведення робіт із санітарного утримання житлових будівель – введення норм і закріплення площ обслуговування для двірників та прибиральників, зайнятих прибиранням сходових клітинок у житлових будинках, а також здійснення в будинках послуг дератизації та дезінсекції; права споживачів на зменшення плати у разі ненадання або надання неякісних послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій), Президією Міськпрофради було вирішено погодити проект Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо підвищення тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій (Рішення Президії Міськпрофради від 30.05.2017 № П – 20 – 1).

Разом з тим, учасниками засідання акцентувалася необхідність проведення міською владою круглого столу з обговорення шляхів удосконалення порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, та здійснення інвентаризації з визначення меж прибудинкових територій.
Щодо зміни тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху, то за результатами обговорення остаточного рішення щодо зміни тарифів на проїзд у метрополітені не було прийнято, оскільки у профспілок виникли додаткові запитання, які потребують пояснень.
Сторони домовилися провести на наступному тижні додаткове розширене засідання Комісії за участю представників Київської міської ради та КП «Київський метрополітен», на якому на вимогу профспілкової Сторони будуть представлені необхідні матеріали та пояснення.
Щодо прийнятого рішення стосовно зміни тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті Київську міську раду буде повідомлено окремо.

image 23

Також на засіданні Президії начальник Управління з гуманітарних питань Київської міськпрофради Людмила Литвин розповіла про хід, етапи й нюанси цьогорічної організації літнього оздоровлення й відпочинку дітей і підлітків, а Голова правління Кредитної спілки «Профспілкова скарбниця» Тетяна Орисенко поінформувала присутніх про цікаві акції, заплановані Спілкою на найближчий період.

image 56    image 17

image 29

image 35

image 34

image 44

image 51

image 38