вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1231155
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
35
695
2873
16039
1231155

Час: 2024-04-19 02:40:07
Visitors Counter

 

27.06.2017 у приміщенні Подільської районної в місті Києві державної адміністрації відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці у цьому районі Києва.
Зазначена міжвідомча робоча група є постійно діючим дорадчим органом, утвореним при Подільській районній в м. Києві державній адміністрації (згідно розпорядження Подільської РДА від 15.06.2017 № 423). До її складу входять представники Подільської РДА, КНП «Консультативно-діагностичного центру» Подільського району м. Києва Управління охорони здоров’я, Управління освіти, Головного управління Держпраці у Київській області, Центрального об’єднання управління Пенсійного фонду України в м. Києві, Подільського районного центру зайнятості, Головного управління статистики у м. Києві, Подільського управління поліції Національної поліції у м. Києві та представник членської організації Київської міськпрофради – Голова Київської міської профспілки працівників агропромислового комплексу.
Серед основних завдань міжвідомчої робочої групи є забезпечення легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, дотримання державних гарантій з оплати праці в Подільському районі м. Києва, вивчення проблемних питань, що впливають на ці процеси, забезпечення підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці та інші.
На засіданні були заслухані пояснення керівників низки підприємств, які за даними форми № 1ДФ за березень ц.р. нараховували середньомісячну заробітну плату найманим працівникам на рівні або нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати, та заходи, що ними вживаються з метою підвищення зарплати найманим працівникам (ТОВ «Регіональне охоронне агентство «Стаф», ТОВ «Воскресіння У», ТОВ «Аталанта Люкс», ТОВ «Полісся – 2002»).
Також були заслухані пояснення юриста ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія» (розташоване за адресою вул. Ярославська, 28б) щодо причин заборгованості працівникам заробітної плати. На сьогодні вказане товариство, яке займається добуванням та збагаченням лігніту, має заборгованість перед працівниками у сумі 68 тис. грн. Товариство планує повністю погасити заборгованість до 20 липня поточного року.
Всіх керівників вищевказаних товариств було зобов’язано надати письмові пояснення Подільській районній в місті Києві державній адміністрації.
Керівникам чотирьох товариств, які не з’явилися на засідання робочої групи – ТОВ «Аутсорсинговий контакт центр», «Карара», «Галантполелектра», «Купава логістік» будуть надіслані листи з вимогою надати пояснення щодо причин відсутності та підтвердити обов’язкову присутність на наступному засіданні міжвідомчої робочої групи.

Управління соціально-економічних відносин
та соціального діалогу