вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1235786
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
465
2210
3221
20670
1235786

Час: 2024-04-24 16:32:27
Visitors Counter

 

Шановні друзі, колеги!

gerb prapor ukrayini z kvitami pshenitseyu kalinoj26 років тому, 24 серпня 1991 р., Верховна Рада УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України. Трохи згодом, 1 грудня, відбулася епохальна подія в новітній історії: на Всеукраїнському референдумі більшістю голосів визначився відповідний статус нашої держави. Таким чином справдилася багатовікова мрія українського народу про свободу й незалежність!
Результати референдуму дозволили нашій країні утвердитися й на міжнародній арені – протягом одного лише грудня 1991-го її визнали понад сорок держав світу! Свої відносини з іншими країнами незалежна Україна почала будувати за принципами толерантності, взаємоповаги до суверенітету й територіальної цілісності, невтручання у внутрішні справи, орієнтуючись при цьому на широкі політичні, економічні та культурні зв’язки.
Передвиборчим фундаментом першого Президента молодої української держави Леоніда Кравчука стала програма п’яти «Д»: Державність, Демократія, Добробут, Духовність, Довіра. На жаль, сьогодні за кожну з цих позицій ми змушені воювати, обстоювати на всіх рівнях, бо це головні принципи, закладені в основу будь-якого цивілізованого суспільства.
У надскладних умовах відзначаємо сьогодні головне національне свято. Триває боротьба за Україну – і внутрішня, і зовнішня: за її територіальну цілісність і можливість вільного самовизначення, за соціально-економічні права та свободи громадян, гарантовані Конституцією й Трудовим законодавством, боротьба з корупцією й непрофесіоналізмом – основними перешкодами поступального розвитку суспільства. Але нема нічого сильнішого за вистраждане віками, нездоланне бажання народу жити у своїй країні вільно й щасливо, втілювати в життя шляхетні ідеї, що лягли в основу Конституції незалежної України! Тому вірю, що спільними зусиллями держави й громадянського суспільства зможемо навести лад на наших теренах! І у цьому процесі важливу роль мають відігравати саме профспілки – найбільша громадська організація, покликана обстоювати кращі завоювання демократичного світу, загальнолюдські цінності.
Від імені колективу Київської міськпрофради та від себе особисто щиро вітаю усіх громадян України з 26-ю річницею її Незалежності! Від душі бажаю нашій надзвичайно гарній країні мирного неба й процвітання, злагоди й добра, а її талановитому і мужньому народу – єдності у боротьбі за краще життя, духовних і фізичних сил для самовідданої, сумлінної праці заради щасливого майбутнього!
Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник