20336

Час: 2024-04-24 07:55:42

10 жовтня 2017 р. відбулося чергове засідання Президії Об’єднання профспілок, організацій профспілок у місті Києві «Київська міська рада профспілок», яке провели Голова Міськпрофради Мельник В.П. та його заступник Панова О.Л.

imgonline com ua CompressBySize shXmT5zLTj

Одне з головних питань Порядку денного – максимальна мобілізація столичних профспілкових сил для участі в акціях протесту проти реформ, що несуть в собі низку загроз і ведуть до погіршення якості життя громадян України. Йдеться про новий проект Трудового кодексу, а також про реформи в освітній та медичній галузях, у сферах житлово-комунальних послуг і пенсійного забезпечення. Визначалися засоби й форми реагування, а також акцентувалася роль саме київських профспілок у боротьбі за соціально-економічну справедливість не лише у межах столичного регіону, а й на всеукраїнському рівні.

imgonline com ua CompressBySize jmyNF02xD8wdY0

Обговоривши інформацію, що надали Голова Міськпрофради Мельник В.П. (коротко щодо наслідків кожної з реформ) та Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Яцунь О.М. (деталізував огріхи та озвучив можливі негативні результати освітньої реформи), Президія Київської міської ради профспілок постановила:
• підтримати рішення столичних освітян щодо проведення акції протесту 01 листопада 2017 р.
• членським організаціям Київської міськпрофради визначити квоту своєї участі в акції протесту 01 листопада 2017 р., озвучити наявні проблеми галузі й пов’язані з ними вимоги та надати ці дані до 17 жовтня поточного року керівництву Міськпрофради.

imgonline com ua CompressBySize cPsCjf9S5L0XKi

На Президії також йшлося:
• про рішення, прийняті на засіданні Президії ФПУ 5 жовтня п.р. Доповідач – Голова Міськпрофради Мельник В.П.
• Про склад Спільного представницького органу галузевих об’єднань профспілок на регіональному рівні для ведення переговорів з укладення Територіальної угоди на новий строк та склад Спільного представницького органу галузевих об’єднань профспілок на регіональному рівні для аналізу стани роботи промислових підприємств та підготовки пропозицій щодо можливості їх розбудови. Доповідач – заступник Голови Міськпрофради Панова О.Л.

imgonline com ua CompressBySize 83WERG9ZXQ8
• Про необхідність та умови функціонування і утримання приміщень стаціонару з медичного обслуговування членів профспілок м. Києва. Доповідач – Голова Міськпрофради Мельник В.П.
• Про політичну участь профспілок у виборчому процесі. Доповідач – Мельник В.П.
• Про проведення волейбольного турніру. Доповідач – Мельник В.П.
• Про участь технічних інспекторів у розслідуванні нещасних випадків на виробництвах, де немає профспілкової організації. Доповідач – Мельник В.П.
• Про підготовку до проведення Новорічно-Різдвяних свят. Доповідачі – начальник Управління з гуманітарних питань Міськпрофради Литвин Л.І. та режисери культурно-масових видовищних заходів: Дмитро Чирипюк і Максим Запорожець.

imgonline com ua CompressBySize qpKCxe5N570xWPC

На засіданні Президії Голова Статутної комісії Міськпрофради (Голова Київської міської профспілки працівників зв’язку) Нефьодова Н.К. надала також інформацію щодо:
• звернення профспілки КП «Київпастранс»;
• порушення статутних зобов’язань Київської міськпрофради Головою Дорожньої профспілкової організації Південно-Західної залізниці.

imgonline com ua CompressBySize 9vCC3qEEyZ

З усіх питань були прийняті відповідні постанови за узгоджені рішення.

imgonline com ua CompressBySize AfUBjw8b89wHdHwO

imgonline com ua CompressBySize KVRmxUduDAo7

imgonline com ua CompressBySize ricIAaI6Yac

На цьому заході Голова Міськпрофради Валентин Петрович Мельник в урочистій обстановці нагородив Духоту Наталію Володимирівну, Голову профспілки працівників підприємств малого та середнього бізнесу м. Києва, нагрудним Знаком Київської міської ради профспілок "Профспілкова звитяга" - за багаторічну сумлінну роботу, вагомі заслуги й значний внесок у вирішення статутних завдань із захисту соціальних і трудових прав та інтересів членів профспілки, а також у зв’язку з ювілеєм.

imgonline com ua CompressBySize btPclynsT3O

Управління організаційно-інформаційної роботи Київської міськпрофради