вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1231709
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
10
579
3427
16593
1231709

Час: 2024-04-20 00:35:07
Visitors Counter

 

 У Києві відбувся другий муніципальний Форум співвласників багатоквартирних будинків «Енергоефективна столиця»

18 жовтня 2017 р. у Міжнародному конгрес-центрі «Український дім», у рамках реалізації Комплексної цільової програми підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури міста Києва на 2016-2020 рр., відбувся щорічний муніципальний Форум співвласників багатоквартирних будинків «Енергоефективна столиця», у якому взяв участь фахівець Управління соціально-економічних відносин та соціального діалогу Міськпрофради.
Організатори заходу – Київська міська державна адміністрація, а також Комунальний концерн «Центр комунального сервісу», Громадська організація «Платформа комфорту», ТОВ «ПРІОРИТЕТ-2000» та інші партнери й донорські організації.
У Форумі взяли участь понад тисяча представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів, управителів, зокрема зі Львова, Тернополя, Чернівців, Харкова, Запоріжжя, Одеси, міст Київщини й пересічні громадяни.

5нй

Перед початком Форуму був проведений конкурс відеороликів від партнерів заходу з вибором переможця (АТ «Ощадбанк», ТД «Одескабель», АБ «Укргазбанк», ТОВ «Семпал КО ЛТД», ТОВ «Епіцентр К», ТОВ «ПРАЙМ-ТРЕЙД», ПрАТ «АК «Київводоканал», Асоціація учасників ринку вікон і фасадів, «ТОДО+», «Укрсіббанк», Світовий банк – IFC, Henkel) за темою: «Найкращий енергоефективний проект нашої компанії». Впродовж всього Форуму відбувалася експозиція лідерів галузі енергоефективності з можливістю отримати консультацію. Були представлені стенди всіх районів м. Києва з інформацією від керуючих компаній столиці з обслуговування ЖКГ стосовно впроваджених ними енергоефективних заходів протягом 2016-2017 рр., презентувалися дитячі проекти, спрямовані на захист довкілля. Також під час заходу проводилася акція «Здай батарейку – отримай лотерейку». Учасники заходу здавали використані батарейки або лампочки, отримували лотерейний квиток, та брали участь у розіграшу 10 призів – термокружок.

Основна місія Форуму – щоб кожен відвідувач зміг почути відповіді на питання, які його цікавлять, знайти нові ідеї й матеріали для реалізації енергоефективних заходів та досягнення енергоефективності в усьому будинку або окремій квартирі.
Відкриваючи Форум, заступник Голови КМДА Петро Пантелеєв наголосив, що «Енергозбереження – це безумовний тренд у столиці. Київ динамічно рухається у напрямку застосування найбільш надійних енергоефективних технологій. Вже цього року в усіх будинках, де це технічно можливо, будуть встановлені будинкові лічильники тепла. Завдяки програмі співфінансування «70/30%» житлові будинки заощадили на комунальних послугах понад 40 мільйонів гривень. Міська влада відзначає колосальну динаміку в кількості учасників муніципальних програм співфінансування «70/30%». Він також зауважив, що модернізація обладнання на водопровідних та каналізаційних станціях дасть можливість зекономити майже 20 млн грн, окупність обладнання становить менше ніж два роки. Цього року на ТЕЦ-6 встановлений конденсаційний економайзер, що дозволяє підвищити ефективність роботи обладнання теплоелектроцентралі. Для України це унікальне за масштабами обладнання.
«Столиця активно виконує і комплексну термомодернізацію в школах та дитячих садках. Переважна більшість ЕСКО-механізмів, які сьогодні є в Україні, ефективно діють саме в Києві», – повідомив заступник Голови КМДА.
Також під час першої половини Форуму (майданчик №1) виступили: радник заступника Голови КМДА Олексій Тихонов, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, депутат Київради Володимир Гончаров, партнери заходу, представники ЕСКО-компаній, голови ОСББ та ЖБК. Модератор Форуму – начальник управління розвитку ЖКГ Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віра Радченко.
У другій половини Форуму (майданчик № 2) відбулися круглі столи, де учасники обговорювали актуальні питання у сфері енергоефективності та отримували відповіді від фахівців.

Управління соціально-економічних відносин та соціального діалогу