вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1231945
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
246
579
3663
16829
1231945

Час: 2024-04-20 07:48:35
Visitors Counter

 

22 листопада 2017 р. у приміщенні Київської міської ради профспілок відбулися Установчі збори її ветеранів, у яких взяв участь Голова Міськпрофради Валентин Мельник.

imgonline com ua CompressBySize LKpKQppnRKYze
Захід відкрився демонстрацією відеоролику, складеного з фотографій, на яких зображено окремі історично значущі акції й події, що відбулися за час існування Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок», а це вже – понад 40 років! 
Відповідно до пропозицій оргкомітету, порядок денний налічував п’ять питань: 
1. Прийняття Положення про Раду ветеранів Міськпрофради.
2. Вибори Голови Ради ветеранів Міськпрофради, його заступника і секретаря.
3. Вибори Ради ветеранів Міськпрофради.
4. Затвердження символіки і бланка Ради ветеранів Міськпрофради;
5. Надання повноважень на представництво інтересів Ради ветеранів Міськпрофради в Київській міській раді профспілок.

imgonline com ua CompressBySize cOnt7TpNE6S

Відкриваючи збори, Голова Міськпрофради Валентин Мельник подякував ветеранам за те, що вони зібралися, й відзначив їхню активну життєву позицію. Він повідомив, що Президія Міськпрофради, до якої входять 28 членів, вирішила всіляко залучати до своєї роботи саме ветеранів столичного профспілкового руху, сприяти тому, щоб не переривався зв’язок поколінь, аби нові покоління спілчан всебічно вивчали значний досвід своїх старших колег.
Також Мельник В.П. поінформував присутніх щодо низки проектів, які можуть зацікавити як самих ветеранів, так і членів їхніх родин. Це, зокрема:
• медичне обслуговування членів профспілок, започатковане Міськпрофрадою в рамках реалізації укладеного Меморандуму з Міжнародним благодійним фондом «Сприяння розвитку медицини»;
• послуги Кредитної спілки «Профспілкова скарбниця»;
• цікаві й корисні зустрічі профспілок міста з мером Києва В.В. Кличком тощо.

imgonline com ua CompressBySize 4RZmH46rD2zI4Q
Головуючим Установчих зборів одноголосно було обрано Рижиха В.С., заступника Голови Київської міськпрофради на громадських засадах. Секретарем – Нефьодову Н.К., Голову Київської міської профспілки працівників зв’язку. Також для протокольного ведення зборів було обрано лічильну комісію.
Про проект Положення про Раду ветеранів Міськпрофради доповів член оргкомітету Бохонський В.Г., Голова Київської міської організації профспілки «Інновація». Він, зокрема, зазначив, що оргкомітет проаналізував деякі особливості створення громадської організації й дійшов висновку, що на початковому етапі недоцільно створювати громадську організацію, яка підпадала б під дію Закону України «Про громадські об’єднання». 
Тому оргкомітет запропонував спочатку обрати колегіальний дорадчо-консультативний орган, який за певний час підготував би умови для створення повноцінної громадської організації ветеранів профспілкового руху столичного міста з усіма атрибутами юридичної особи.

imgonline com ua CompressBySize IWUBXfYYuHZ
За результатами обговорення, учасники зборів схвалили проект Положення про Раду ветеранів Міськпрофради й вирішили направити цей документ на засідання Президії Міськпрофради – для затвердження. Бохонський В.Г. поінформував, що нині готується історико-бібліографічна книга про роботу Міськпрофради за весь час її існування й звернувся до учасників зборів з проханням підключатися до цього проекту й надавати матеріали за відповідною тематикою, якщо такі у когось є.

Головою Ради ветеранів Міськпрофради одноголосно обрали Рижиха В.С., його заступником – Рашкевича І.А., секретарем – Баранову М.А. Усі посади мають трирічний термін. Присутні побажали обраному керівництву Ради ветеранів здоров’я та успіхів у роботі.

imgonline com ua CompressBySize oZmDFNFpHTCrt

imgonline com ua CompressBySize DiuyIf4EKb
З третього питання порядку денного, за пропозиціями оргкомітету, для організації поточної роботи і, відповідно до Положення про Раду ветеранів, було обрано, терміном на три роки, персональний склад Ради ветеранів у кількості 11 осіб, до якого увійшли – Рижих В.С., Рашкевич І.А., Баранова М.А., Бабич В.М., Бохонський В.Г., Дабіжа Т.В., Зарітовський В.О., Зелінська О.В., Литвин Л.І., Тищенко О.М., Цибенко В.М.
Також учасники зборів затвердили символіку й бланк Ради ветеранів Міськпрофради. 

imgonline com ua CompressBySize vezwQxu4xE

Голова Київської міської ради профспілок Мельник В.П. зазначив, що Голова Ради ветеранів Міськпрофради Рижих В.С. представлятиме інтереси ветеранів столичних профспілок у виборних органах Міськпрофради - Президії й Раді. 

imgonline com ua CompressBySize w01CuQyIjnQdl
Установчі збори пройшли в теплій дружній робочій атмосфері, ветерани мали можливість поспілкуватися, обговорити різні проблеми та питання, побачити своїх колишніх колег.