вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1236808
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
105
759
4243
21692
1236808

Час: 2024-04-26 05:59:16
Visitors Counter

 

13 грудня 2017 року в залі засідань Київської міської ради профспілок під головуванням заступника голови Міськпрофради О.Л. Панової відбулася перша робоча нарада спільної Робочої групи з обговорення проблемних питань промислових підприємств столичного регіону та кроків щодо подальших дій задля можливості їх розбудови, збереження промислового потенціалу.
Від Сторони профспілок у засіданні взяли участь: Вороніна Л.М., Стеблюк І.О., Вопілов О.М., Духота М.В., Рашкевич І.А., Полінник А.М., Александрова О.М. Від Київської міської державної адміністрації: заступник директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Баган А.О. та фахівці Департаменту – Замишляк О.Ж., Бородюк А.О. Від Сторони роботодавців – голова Спільного представницького органу роботодавців м. Києва В.І. Майко. 

imgonline com ua CompressBySize gWrWlLJybBF

Відкриваючи засідання, заступник голови Міськпрофради О.Л. Панова зазначила, що профспілкова Сторона ініціювала обговорення проблемних питань промислових підприємств столиці, спільними зусиллями Сторін соціального діалогу їх можна вирішувати через Територіальну угоду. Також поінформувала членів Робочої групи, що минулого року Міськпрофрада звернулася до Євросоюзу стосовно проведення дводенного семінару з вивчення досвіду Європи (зокрема, нас цікавить досвід Польщі), з метою врахування отриманих знань при укладенні нової Територіальної угоди в європейському форматі. Маємо підтвердження Євросоюзу щодо проведення цього заходу, який орієнтовно має відбутися у лютому 2018 року.

imgonline com ua CompressBySize y0XtDSUEzBmcemKu
Заступник директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Баган А.О. поінформував присутніх щодо ситуації в промисловому комплексі столиці згідно звітних даних, а саме: за 10 міс. 2017 року індекс промислового виробництва склав -5,2% (в Україні за цей період -0,2%); маємо зниження обсягів виробництва у низки галузей промисловості, зокрема харчовій, машинобудуванні тощо.

imgonline com ua CompressBySize Kbw35B09VB
За результатами обговорення було вирішено:
- підтримати підготовлений Департаментом промисловості та розвитку підприємництва КМДА проект Рішення Київської міської ради «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 23.06.2011 № 242\5629 «Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Києві» (щодо введення в дію преференції зі сплати земельного податку для низки промислових підприємств столиці, зменшивши його з 3% до 1% у 2018 році). 12 грудня ц.р. бюджетна Комісія Київради підтримала зазначений проект рішення, 21 грудня ц.р. його планується винести на чергову сесію Київради.
- долучитися до складу Робочої групи, яка буде створена при КМДА, з підготовки проекту Програми розвитку промисловості м. Києва;
- підтримувати вітчизняного товаровиробника;
- продовжити подальшу співпрацю з Департаментом та підтримувати напрацьовані пропозиції.

imgonline com ua CompressBySize V3RAU7J0T1M5Dm

imgonline com ua CompressBySize eacZ4UpORZEB