2067

Час: 2024-05-17 05:24:52

14 вересня 2018 року фахівець Міськпрофради взяв участь у засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та засіданні міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві, що відбулися в КМДА під головуванням директора Департаменту соціальної політики Крикунова Ю.В.

За інформацією Департаменту соцполітики, за 6 міс. п.р. спостерігається досить стрімке зростання заборгованості із заробітної плати. Станом на 01.09.2018 загальна сума заборгованості, яка є на 83 підприємствах (52 підприємства державного сектору економіки і 31 підприємство недержавне) складає 155 млн гривень. Левову частку підприємств-боржників складають державні підприємства ДК «Укроборонпром».

Було заслухано керівників (представників) підприємств-боржників (ДП ДК «Укроборонпром», ДП ВО «Київприлад», ТОВ «СФС ТРЕЙД») про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та заходи, що ними вживаються з метою прискорення погашення заборгованості та недопущення її зростання.

Також заслухані керівники низки підприємств з поясненнями щодо причин низького рівня розміру середньої заробітної плати працівників та заходи, що ними вживаються з метою його підвищення.

За результатами засідання присутнім представникам суб’єктів господарювання надано рекомендації щодо поступового підвищення рівня заробітної плати в межах фінансових можливостей до розміру середньої заробітної плати по м. Києву за відповідним видом економічної діяльності, але не менше двох розмірів мінімальної заробітної плати.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу