2067

Час: 2024-05-02 08:54:57

DSCN749519 грудня 2018 року в Київській міськпрофраді відбулося засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради.
Головував на засіданні Андрій Антонюк – Голова КМТСЕР, Голова СПО роботодавців в м. Києві.
За запрошенням, участь у засіданні взяли представники КП «Київтеплоенерго.
DSCN7471На порядку денному розглянуто та всебічно обговорено питання:
1. Проект тарифів КП «Київтеплоенерго» на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для розрахунків зі споживачами категорії «населення», «бюджетні установи», «інші споживачі» (доповідачі: Стрижиус О.В. – заступник директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА; Танащук А.З. – директор Департаменту по роботі з Оптовим ринком електроенергії та регуляторними органами КП «Київтеплоенерго»).
2. Проект Плану КМТСЕР на 2019 рік.

За інформацією доповідачів, перегляд КП «Київтеплоенерго» тарифів обумовлений наступними факторами: зміною тарифів на природний газ; коригуванням фонду оплати праці з врахуванням змін прожиткового мінімуму для працездатних осіб; зростанням тарифів на водопостачання ПрАТ «Київводоканал»; підвищенням тарифів на послуги з розподілу електричної енергії для ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (на 151,9%); підвищенням питомих витрат палива та електричної енергії на виробництво теплової енергії котелень.
DSCN7491З 01.01.2019 КП «Київтеплоенерго» плануються наступні зміни тарифів: на теплову енергію на, %: населення + 22,3; бюджетні установи – 2,4; релігійні організації +87,7; інші споживачі - 2,7.
На комунальні послуги з централізованого постачання гарячої води, на %: населення + 21,5; бюджетні установи – 0,2; релігійні організації +78,3; інші споживачі - 0,6; управителі багатоквартирних будинків +22,6.
За рахунок збільшення тарифів підприємство планує підвищити заробітну плату працівникам на 4,5%.
КП «Київтеплоенерго» доведено до споживачів інформацію про перегляд тарифів на теплову енергію та комунальні послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для всіх категорій споживачів шляхом розміщення на офіційному веб-сайті підприємства, на інформаційних стендах в абонентських відділах та публікації в газеті «Хрещатик» 30.11.2018.
Заступник Голови Київської міськпрофради Орисенко Т.М. поінформувала, що на засіданні Президії Міськпрофради 11 грудня ц.р. була створена відповідна Робоча група для опрацювання обґрунтованості запропонованого проекту тарифів. 17 грудня в Київській міськпрофраді, за участю представників КП «Київтеплоенерго» відбулося засідання Робочої групи, під час якої фахівці підприємства надали детальну обґрунтовану постатейну структуру зміни тарифів на зазначені послуги та відповіли на питання.
Сторони профспілок та роботодавців звернули увагу Сторони місцевої влади на необхідність завчасного інформування Сторін соцдіалогу щодо очікуваного перегляду цін (тарифів) та завчасного надання відповідних матеріалів.
Запропонований проект Плану роботи КМТСЕР на 2019 рік взято за основу, з остаточним його схваленням на першому засіданні в наступному році.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу

DSCN7477