Час: 2024-05-05 11:46:46

За інформацією фахівців підприємства, зміна тарифів на відпуск електричної та виробництво теплової енергії на ТЕЦ обумовлена зростанням з 01.05.2019 ціни на природний газ (газова складова в структурі тарифу займає понад 80%), підвищенням вартості послуг ПрАТ «Київводоканал» на постачання води, зростанням тарифів на послуги з розподілу електричної енергії ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» (згідно постанови НКРЕКП від 11.12.2018 № 1834). Інші статі витрат, враховані в собівартості, залишаються незмінними.
Проектом тарифів передбачено зростання Тарифу на відпуск електричної енергії на ТЕЦ (з 141,43 до 175,29 – до 01.07.2019, і з 01.07.2019 до 185,61, коп./кВтг), та зміну Тарифу на виробництво теплової енергії на ТЕЦ, зокрема, для потреб населення з 964,19 до 1147,20 грн/Гкал (на 18,9%).

Довідково: Проект тарифів на відпуск електричної та виробництво теплової енергії на ТЕЦ та відповідні складові витрат розраховано підприємством згідно Постанови НКРЕКП від 01.08.2017 № 991 «Про затвердження Методики формування, розрахунку та встановлення тарифів на електричну та (або) теплову енергію, що виробляється на теплоелектроцентралях, теплових електростанціях та когенераційних установках» з врахуванням ціни природного газу для виробництва електричної та теплової енергії для всіх категорій споживачів відповідно Постанови КМУ від 19.10.2018 № 867. Додатково враховано компенсацію збитків, понесених ТЕЦ КП «Київтеплоенерго» внаслідок невідповідності ринкової та тарифної ціни природного газу для виробництва теплової енергії для всіх категорій споживачів у період з листопада по грудень 2018 року включно.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу