Час: 2024-05-03 08:03:04

Згідно домовленостей, досягнутих під час минулого засідання (21 лютого), 27 лютого відбулася робоча нарада керівників структурних підрозділів КМДА з узгодження пропозицій Департаменту фінансів та Спільного представницького органу роботодавців м. Києва, наданих до проекту Територіальної угоди.

IMG 417bbe1ea20061635095f55fa4ddb083 V

Виступаючи на засіданні, Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник наголосив, що Сторона профспілок наполягає включити до проекту Угоди положення щодо зобов’язань виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо компенсації витрат по сплаті орендної плати земельної ділянки по вул. Прирічній, 30 (затока «Собаче гирло»).

Зокрема, зазначив, що на розширеному засіданні колегії КМДА, що відбулася у грудні минулого року, він виступив з пропозиціями щодо зустрічі міської влади з роботодавцями з обговорення питань розвитку промисловості, впорядкування земельних відносин, зниження податку на землю.

Представники Сторони роботодавців також наголосили щодо необхідності вирішення місцевою владою питання зниження податку на землю, зокрема, відзначили, що протягом останніх 4-5 років місцевою владою не вирішуються питання розвитку промисловості.

За результатами засідання було вирішено впродовж тижня провести робочу нараду Сторони роботодавців з керівниками Департаменту земельних ресурсів та Департаменту промисловості.

Після засідання заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, співголова спільної робочої комісії Марина Хонда запросила на робочу нараду з обговорення низки питань Голову Київської міськпрофради Валентина Мельника та Голову Спільного представницького органу роботодавців м. Києва Андрія Антонюка.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу