1966

Час: 2024-05-04 16:23:40

24 травня ц.р. Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник та його заступник Тетяна Орисенко взяли участь у засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у м. Києві, що відбулося в Київській міськдержадміністрації під головуванням заступника Голови КМДА Марини Хонди.
  На жаль, за останній місяць ситуація щодо стану виплат заробітної плати погіршилася – у порівнянні до попереднього місяця борг збільшився на 10,3% (або на 16,1 млн грн) і станом на 01.05.2019 склав 172,4 мільйона гривень.
  Зростання боргу відбулося в основному за рахунок нарощування боргів на 30 підприємствах-боржниках міста на загальну суму 16,7 млн грн, з них 18 державних на суму 15,4 млн грн.
  На сьогодні понад 60 підприємств, які зареєстровані у столиці, мають заборгованість із виплати заробітної плати. Серед найбільших боржників – державні підприємства (майже 70% від загальної суми заборгованості): компанії, які входять до складу ДК «Укроборонпром», Державного космічного агентства, Мінрегіону, Міністерства інфраструктури та інші.
  Більшість підприємств-неплатників зобов’язались погасити заборгованість до 1 серпня 2019 року.
  За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення, направлені на усунення проблемних питань з метою сприяння прискоренню погашення існуючих боргів із заробітної плати, до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску.
                        Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу.