вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1252613
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
133
1637
4420
12839
1252613

Час: 2024-05-19 13:06:04
Visitors Counter

 


Згідно порядку денному було розглянуто та обговорено питання:
1. Про проведену роботу з питань погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати ЄСВ на підприємствах, в установах та організаціях міста Києва у 2020 році (доповідачі:представники Головного управління Держпраці у Київській області; Головного управління ДПС У М. Києві; Головного управління Пенсійного фонду України у м. Києві).
2. Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України, зі сплати ЄСВ та заходи, що вживаються з метою прискорення погашення заборгованості та недопущення її зростання на підприємствах м. Києва, що є учасниками Державного концерну «Укроборонпром» (доповідачі: представник ДК «Укроборонпром»; керівники підприємств-боржників, що належать до сфери управління Концерну «Укроборонпром»).

Під час доповідей з першого питання представник Головного управління Держпраці у Київській області В.Шаботинський поінформував, що внесені зміни в нормативно-правові акти, які обмежують в правах Держпраці щодо проведення перевірок господарської діяльності підприємств-боржників, Пенсійного фонду, ВО КМР (КМДА). Звернув увагу, що для наявності правових підстав щодо проведення Держпраці перевірок стосовно порушень трудових прав працівників, невиплати їм заробітної плати необхідно надсилати заяви та звернення особисто від працівників. Представник Головного управління Пенсійного фонду України у м. Києві О.Богдан зазначила щодо наявності заборгованості по пільговим пенсіям. Найбільшими боржниками, які мають заборгованість із зарплати, ЄСВ та інших соціальних виплат, є ДК «Укроборонпром», Фонд держмайна України та Міністерство енергетики України.

В ході розгляду другого питання, Голова Київської міської організації профспілки працівників радіоелектроніки та машинобудування України Григорій Ольховець наголосив щодо необхідності запрошувати голів профспілкових комітетів, коли на підприємствах складаються та узгоджуються графіки погашення заборгованості по заробітній платі та іншим соціальним виплатам.

На засіданні схвалено План заходів щодо сприяння погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати ЄСВ на підприємствах, в установах та організаціях міста Києва у 2021 році.

Відділ з соціально-економічних відносин та соціального діалогу