вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1250355
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
163
558
2162
10581
1250355

Час: 2024-05-17 11:12:23
Visitors Counter

 

    25 лютого 2021 року завідувач відділу соціально-економічних відносин та соціального діалогу Київської міськпрофради Ольга Александрова, правовий інспектор Київської міської профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості Ольга Можаєва взяли участь у черговому засіданні Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, що відбулося в режимі відеоконференції через платформу ZOOM.
   Захід відбувся під головуванням заступника директора Департаменту соціальної політики ВО КМР (КМДА), заступника голови комісії Світлани Устименко. У вступному слові С.Устименко зазначила щодо ситуації із заборгованістю із зарплати, яка продовжує зростати. Станом на 01.02.2021 всього заборгованість із зарплати на підприємствах м. Києва складала 458 млн грн (у порівнянні з минулим місяцем поточного року борг зріс на 118 млн грн). Також С.Устименко поінформувала про зміну порядку надання статистичних даних – тепер статистикою надаються дані не тільки підприємств-боржників, які зареєстровані в м. Києві, а й тих, що знаходяться за межами столиці.
   

Згідно порядку денному було розглянуто та обговорено питання:


    1. Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підприємствах, в установах та організаціях міста Києва та заходи, що вживаються з метою прискорення погашення заборгованості та недопущення її зростання (доповідачі: керівники підприємств-боржників; представники центральних органів виконавчої влади; заступники голів районних у м. Києві державних адміністрацій).

   На засіданні заслухано керівників низки державних підприємств-боржників енергетичної галузі, що входять до сфери управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (зокрема, «Укрвуглереструктуризація»; «Регіональні електричні мережі» (банкрут); НДІ нафтопереробної та нафтохімічної промисловості «Масма» (неактивне) та ін., а також представника Міністерства, які доповіли щодо заходів, які вживаються задля погашення існуючої заборгованості. Також заслухано керівника державного підприємства «Прозорро. Продажі» та представника Мінекономіки.
   Основна причина заборгованості на державних підприємствах міста – це відсутність замовлень, затримка платежів від споживачів, відсутність коштів тощо.
   Заслухано керівників низки недержавних підприємств та заступників голів районних державних у м. Києві адміністрацій (зокрема, ПП «Тандем»; ПАТ «Судноплавна компанія «Укррічфлот»; ТОВ «Рубін-2017»; АТ «Київський НДІ та проектно-конструкторський інституту «Енергопроект» та ін.).
    Начальник Управління праці, зайнятості та здійснення нагляду за додержанням вимог законодавства під час призначення (перерахунку) та виплати пенсій Департаменту соцполітики Віталій Соя звернувся до представників районних в м. Києві державних адміністрацій щодо якісної підготовки звітів та вчасного їх надання Департаменту.
   Наступне чергове засідання планується у березні місяці.

Відділ соціально-економічних відносин та соціального діалогу