Час: 2024-05-19 01:53:18

З першого питання порядку денного, заслухавши та обговоривши виступи голови профспілкового комітету рухомого складу КП «Київський метрополітен», керівників членських організацій Київської міськпрофради, члени Президії ухвалили Заяву до Київського міського голови Віталія Кличка, депутатських фракцій Київради та позафракційних депутатів Київради, в якій:20210518 104540
- висловили категоричний протест проти підвищення тарифів на проїзд в міському комунальному транспорті;
- висунули вимоги до міської влади щодо невідкладного погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах усіх форм власності та недопущення її виникнення у майбутньому;
- пошук міською владою шляхів підтримки столичних перевізників не за рахунок громадян, а за кошти бюджету;
- наголосили, що питання зростання тарифів можливо розглядати лише після здійснення ефективної політики, спрямованої на відповідне зростання рівня всіх соціальних гарантій – заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальних допомог.

З другого питання порядку денного керівників членських організацій було закликано провести відповідну роботу серед своїх спілчан щодо активізації ними підписів та підтримки електронних петицій на сайті Верховної Ради України проти антипрофспілкових та антинародних законопроектів за реєстр. № № 5371, 5833.20210518 104818

Інформацію з 3, 4, 5 питань - взято до відома.