Час: 2024-05-18 20:58:07

Згідно із законодавчими приписами базова мережа закладів культури формується органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування з дотриманням вимог державних соціальних нормативів у сфері обслуговування закладами культури, передбачених Законом України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», та мінімальних стандартів забезпечення населення культурними послугами.
Встановлено, що діти дошкільного віку, учні, студенти, пенсіонери, особи з інвалідністю, інші категорії населення, визначені законом, мають право на відвідування державних та комунальних закладів культури, здобуття мистецької освіти на пільгових умовах, передбачених законодавством
Крім того, на законодавчому рівні запроваджено моніторинг реалізації державної політики у сфері культури – систему регулярного спостереження, оцінки і прогнозу динаміки кількісних і якісних змін стану сфери культури, що має стати підґрунтям для ефективного аналізу та удосконалення державної політики в галузі культури.

Відділ правового забезпечення
Київської міськпрофради