Час: 2024-04-26 03:11:27

Як показала практика, на тих підприємствах, де працюють первинні профспілкові організації, люди захищені і мають право на дострокову пенсію, пов’язану з шкідливими умовами роботи, що підтверджується відповідними документами. Як приклад, працівники, які працювали на бувшому ВАТ «Київхімволокно» отримають зароблене пенсійне забезпечення за віком на пільгових умовах, як це передбачено діючим законодавством. Документи про атестацію робочого місця є, так як про це потурбувалась профспілка. Але на жаль є і прикрі випадки. Людина все життя пропрацювала електрозварювальником ручного зварювання на одному підприємстві, але воно змінило свою організаційно-правову форму. Спочатку це було ЖБК, потім ЗАТ «ДБК 3», потім ПрАТ «ДБК 3», і коли підприємство стало приватним, атестацію робочих місць вже ніхто не проводив, і людині не зарахується до стажу роботи в шкідливих умовах понад 30 років тяжкої праці.
    Там де є профспілка -там людина захищена, і її права не будуть порушені і під час роботи на підприємстві, і під час виходу на заслужений відпочинок. Твоя профспілка тебе оберігає!