Час: 2020-06-07 03:05:49

през02 червня 2020 року в Київській міськпрофраді за участі керівників членських організацій та організацій прямого підпорядкування відбулося засідання Президії, яке провів Голова Міськпрофради Валентин Мельник.

анКеруючись бажанням покращення обороноздатності України та перспективами розвитку авіабудівної галузі, Київська міська рада профспілок звернулася до Київського міського голови Віталія Кличка з проханням щодо підтримки міською владою наших вимог до Президента України та Уряду стосовно виключення ДП «Антонов» з переліку підприємств, що підлягають корпоратизації та приватизації.

Без названияУ своїх зверненнях до Президента України та Кабінету Міністрів України Київська міськпрофрада наголосила, що доленосний для обороноздатності та національної безпеки України документ, який містить низку потенційних ризиків для авіаційної промисловості – «Аналіз корпоративного управління та рекомендації щодо запровадження цільової моделі корпоративного управління», який оприлюднений ДК «Укроборонпром», готувався без участі фахових спеціалістів цієї галузі.

кошикКиївське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України поінформувало Київську міськпрофраду з питання підвищення цін на продукти харчування в роздрібній торговій мережі м. Києва, яке було порушено Київською міською радою профспілок перед Антимонопольним комітетом України.

На звернення Київської міської державної адміністрації Київська міська рада профспілок поінформувала міську владу щодо позиції стосовно укладення нової Територіальної угоди на 2020-2022 роки.

Постер до Дня охорони праці page 0001Указом Президента України від 18 серпня 2006року №685/2006 день об’єднання людей навколо проблеми збереження життя і здоров’я працівників офіційно визнаний в Україні - 28 квітня. Наша держава разом з усім світом відзначатиме 28 квітня Всесвітній День охорони праці. У цьому році МОП у Всесвітній день охорони праці робить акцент на боротьбі з пандемією смертельно небезпечної недуги коронавірусної хвороби COVID-19, яка сьогодні вже панує у всьому світі. Девіз цьогорічного Дня охорони праці: «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».

фсс22 квітня 2020 року Голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник взяв участь у позачерговому засіданні правління Фонду соціального страхування України, на якому були розглянуті питання: про обрання голови правління Фонду, внесення змін до складу постійних комісій правління Фонду, про внесення змін до Регламенту роботи правління Фонду, про створення тимчасової комісії Фонду соціального страхування України.

кошикВідповідне рішення ухвалено під час засідання Уряду 22 квітня 2020 року.
Регулювання буде здійснюватися шляхом декларування продавцями зміни роздрібних цін на продукти, що входять до переліку. Це означає, що у разі, якщо продавець планує підняти ціни, то він повинен буде повідомити про це Держпродспоживслужбу.

мин допРозмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищено з 650 грн до 1000 грн.
Про це повідомляє Державна служба зайнятості, посилаючись на відповідну постанову Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування.

комунЗа інформацію Міністерства соціальної політики України, у квітні 2020 року відбудеться перерахунок розміру виплаченої громадянам житлової субсидії у бік збільшення за березень 2020 року у зв'язку з тимчасовим збільшенням на період карантину на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом для приготування їжі й підігріву води, холодною та гарячою водою, водовідведенням.
Таке рішення ухвалено через вимушене постійне перебування українців у будинку під час карантину і збільшенням у зв'язку з цим на 50% соціальних нормативів користування енергоресурсами.

За інформацією сайту Мінсоцполітики України