вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1231600
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
480
695
3318
16484
1231600

Час: 2024-04-19 20:36:48
Visitors Counter

 

 
За словами голови КМДА, який виступив на зібранні, лише Київрада має повноваження вносити зміни до бюджетів, щоб вирішити питання заборгованості за зарплатами та надбавок до зарплат працівникам-бюджетникам столиці.
 
«В нас не має сьогодні більше ресурсу, щоб забезпечити вам оті зобов’язання, які ми вам дали відносно плюс 20% до зарплати як муніципальну ініціативу, муніципальну надбавку. Тому ми запропонували додати до тих сум, які вже були виділені, суму 98 мільйонів гривень. Її вистачить включно до жовтня, і в жовтні, я переконаний, із допомогою уряду ми зможемо вирішити це питання до кінця року. Чому ми зараз його не вирішили з допомогою уряду? Тому що Верховна Рада та уряд не запропонували змін до бюджету до цього часу, які б збільшили доходи та видатки місцевих бюджетів. Тому якщо не буде того голосування, то ми не зможемо того робити, бо корегування бюджету – це виключно компетенція міської ради. Все інше незаконне, і все інше казначейство не пропустить, бо це суперечить законові. В нас є сьогодні конкретне питання, конкретна проблема, давайте візьмемо її й вирішимо. Ну які аргументи можуть бути проти цього… крім політичних? У всіх країнах світу існує норма, що виконавча і законодавча місцева влада працює до того часу, поки не проведено засідання нової міської ради», – наголосив Олександр Попов.
 
У свою чергу, народний депутат від Києва Олександр Бригінець назвав зібрання профспілок організованим заходом столичної влади. Він вважає, що Олександр Попов має всі важелі для того, щоб виконувати свої обов’язки, в тому числі й ті, що стосуються соціальної сфери.
 
«Я впевнений, що невиплата сьогодні грошей – це спосіб напружити ситуацію в Києві і подати її як винність Київради, яка не працює. Як Азаров говорить про «попередників», так сьогодні Попов звинувачує у своїх проблемах недіючу Київраду. Він знав, що вона не буде діяти. Якби в цьому була нагальна проблема, то він би вніс законопроекти ще у травні, щоб вони були проголосовані. Все це було не зроблено. Коли Київрада втратила свою легітимність, вона несподівано стала соціальною… Що вона робила раніше? Я думаю, що думка опозиції навряд чи зміниться. Ми переконані, що Київрада не має права приймати ніяких рішень. Київрада нелегітимна, а Попов має всі достатні повноваження для того. щоб,вчасно виплачувати зарплату. Хай менше крадуть і краще господарюють», – підкреслив Олександр Бригінець.
 
За інформацією Київської міської ради профспілок, вже на сьогодні працівники «Київпастрансу» недоотримали 87 мільйонів гривень зарплати. Під загрозою виплата муніципальних надбавок для бюджетників столиці на суму 98,5 мільйонів гривень. Медсестри, вчителі, лікарі недоотримають від 200 до 500 гривень надбавок до їхньої заробітної плати.

ДИВИТИСЯ ВІДЕО  http://www.radiosvoboda.org/content/article/25063819.html