Час: 2024-05-18 16:10:40

Традиційно профспілки міста Києва опікуються дітьми пільгових категорій. Згідно з Територіальною угодою між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією) Київською міською організацією роботодавців та Київською міськпрофрадою в поточному році із міського бюджету профспілкам міста було виділено кошти для придбання путівок .
  Путівки до дитячих оздоровчих закладів: ОТ «Лідер» м.- Київ, ДП ДОЦ «Дніпро» - Київська обл.; ДЗСТ « Патрія» на Одещині; ОТ «Водограй» в Закарпатській обл.; ДЗОТ «Чайка» на Херсонщині із частковою оплатою їх вартості одержали діти пільгових категорій.
  Кредитна спілка «Профспілкова скарбниця» надала можливість батькам, які є членами кредитної спілки та мають фінансові ускладнення, отримати цільові кредити на оздоровлення дітей.
  У відповідності до вимог та рекомендацій, визначених Постановою МОЗ України Головного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину з поширення коронавірусної хвороби були вжиті всі необхідні санітарно гігієнічні заходи перебування організованих груп дітей. Повноцінне харчування, медичне обстеження, цікаве дозвілля сприяли поліпшенню здоров’я та емоційного стану дітей, які провели канікули в дитячих оздоровницях.
  Найкращим показником успішності дитячого закладу є бажання дітей саме тут проводити літні канікули. Лише дитячі оздоровниці, які підтримують багаторічні традиції, організовують цікаву культурно-масову роботу, знаходяться в постійному пошуку неординарних заходів, тематичних змін, конкурсів, змагань, користуються надзвичайним прихильністю дітей. Діти, які хоча б один раз побували в дитячих оздоровчих закладах , де створені належні умови для їх перебування, охоче повертаються наступного року до своїх улюблених дитячих таборів .Кожен дитячий оздоровчий заклад, де провели канікули діти членів профспілок, має свої відмінності, особливості та переваги.
  Батьки стверджують що саме підчас організованого відпочинку в дитячих оздоровчих закладах у дітей є можливість цікаво і змістовно проводити час, проявити свої таланти не остерігаючись осуду, придбати нових друзів та відчути себе самостійними і дорослішими. Довіряючи профспілковій організації вони впевнені в безпечному, повноцінному та цікавому відпочинку та оздоровленні дітей.   Систематичний контроль роботи дитячих оздоровчих закладів Київською міськпрофрадою гарантує позитивний результат організованого оздоровлення та відпочинку дітей.
  Однак, для проведення оздоровчої кампанії на належному рівні, в наступному оздоровчому сезоні слід вирішити основні питання, які залишаються проблемними з року в рік та потребують контролю з боку профспілок. Наше завдання запобігти скороченню кількості працюючих дитячих закладів, їх занепаду та перепрофілюванню. Сприяти розвитку систему оздоровлення та відпочинку дітей, виступати з ініціативами та пропозиціями на державному рівні з метою покращення діяльності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з урахуванням сучасних вимог та проблем сьогодення.
  Профспілки міста мають багаторічний досвід організації оздоровлення та відпочинку дітей. Київська міськпрофрада буде наполягати на вирішення проблемних питань, спрямованих на покращення системи організаваного дитячого оздоровлення.

діт1

діт2