12056

Час: 2024-05-18 13:11:42

Згідно порядку денного було розглянуто та обговорено питання:
1. Про проведену роботу щодо залучення інвестицій та створення нових робочих місць у м. Києві, в т.ч. виконання ст.25 Закону України «Про зайнятість населення», яка передбачає сприяння зайнятості населення під час реалізації державних цільових програм, інфраструктурних проєктів (доповідачі: представники Департаменту економіки та інвестицій, Київського міського центру зайнятості).
2. Про підвищення якості освітніх послуг у столичних закладах професійної (професійно-технічної) освіти за підсумками роботи у 2020\2021 навчальному році (доповідач: представник Департаменту освіти і науки).

При обговоренні першого питання порядку денного виступив Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник, який зазначив щодо відсутності на засіданні роботодавців. Наголосив, що наше завдання – це залучення інвестицій. При цьому звернув увагу, що доповідач не поінформував учасників засідання на яку суму було залучено інвестицій, які є проблемні питання. Проте, на сьогодні є низка проблем, зокрема щодо отримання поштової адреси, отримання земельної ділянки, укладення договору оренди. Нагадав про АТ «Фармак», яке з метою розширення виробництва тривалий час не могло вирішити питання щодо придбання земельної ділянки.
Запропонував до проєкту Рішення засідання включити пункт щодо розгляду у I кварталі 2022 року на засіданні Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради питання стосовно проведеної роботи щодо залучення інвестиційних проектів у м. Києві, залучення додаткових інвесторів, наявності проблемних питань та шляхів їх вирішення міською владою. Пропозиція була підтримана.

За результатами засідання напрацьовано Рішення, яке буде надіслано Сторонам на погодження.

Відділ соціально-економічних відносин та соціального діалогу