1251984
1251984

Час: 2024-05-18 15:19:13

За попередніми даними, станом на 01.09.2021 на 144 економічно активних столичних підприємствах заборгованість із зарплати складала 745,8 млн грн, більше 14 тис. працівників вчасно не отримали на заробітну плату. У порівнянні з минулим місяцем заборгованість зросла на 40,5 млн грн (станом на 01.08.2021 борг складав 705,3 млн грн).

На засіданні заслухано звіти керівників підприємств-боржників м. Києва, що зареєстровані на території Шевченківського району, представників ЦОВВ та представників Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації щодо вжиття ними заходів з прискорення погашення заборгованості, зокрема:

- ПАТ «Науково-технічний комплекс «Електронприлад», належить до сфери управління Фонду державного майна України – станом на 01.09.2021 борг складав 19,6 млн грн;

- ДП «Науково-технічний центр «Плазмотрон» Інституту електрозварювання ім. Є.О.Патона НАН України», належить до сфери управління Фонду державного майна Україниборг 407,9 тис грн;

- ДП Держвуглепостач» (до сфери управління Міністерства енергетики України)борг 5,8 млн грн;

- ДП «Групова котельня» (до сфери управління МВС України )- борг 15,3 тис грн;

- ДП «Українська авіаційна транспортна компанія» (банкрут, до сфери управління ДК «Укроборонпром») – борг 2,5 млн грн;

- ДП «Конярство України» (банкрут, до сфери управління Мінекономіки України) – борг 1,1 млн грн, та керівників низки підприємств недержавного сектору економіки.

Під час заходу наголошено щодо вчасного подання підприємствами-боржниками оперативної інформації до Департаменту соціальної політики ВО КМР (КМДА) щодо стану погашення заборгованості із зарплати; керівників районних державних адміністрацій зобов’язано тримати під особистим контролем виконання та дотримання підприємствами графіків погашення заборгованості із заробітної плати.

Наступне засідання планується у жовтні місяці.

Відділ соціально-економічних відносин та соціального діалогу