12089

Час: 2024-05-18 13:39:20

Зокрема, з першого жовтня е-лікарняний вважається виданим через сім днів після дати його закриття. Документ може мати такі статуси: закритий; готовий до сплати (виданий); помилково сформований; недійсний; оплачений.
При формуванні е-лікарняного враховується основне місце роботи застрахованої особи, яке визначається за даними повідомлення про прийняття працівника на роботу. Водночас сформований е-лікарняний має надсилатися усім страхувальникам, з якими застрахована особа перебуває у трудових відносинах (за основним місцем роботи та за сумісництвом).
Згідно з новими правилами, паперові листки непрацездатності можуть видаватися до 01.02.2022 лише у таких випадках:
- продовження та закриття раніше виданих паперових листків непрацездатності;
- помилки при створенні медичного висновку та спливу семиденного строку, протягом якого лікуючий лікар може внести необхідні зміни;
- у разі усиновлення дитини протягом двох місяців з дати народження;
- виникнення технічних проблем (помилок) щодо передачі даних, які призводять до неможливості формування е-лікарняного.
До унікального номеру е-лікарняного додано номер випадку тимчасової непрацездатності, що дозволяє легко з’ясувати, чи є лікарняний первинним чи продовженням.
Також вирішено проблему неможливості виправлення записів про вакцинацію, якщо лікар, який зробив такий запис звільнився чи помер. Зараз вносити зміни до медичного запису про вакцинацію (щеплення, імунізацію) можуть інші медичні працівники того ж суб’єкта господарювання, особа якого внесла медичний запис з технічною неточністю або недостовірною інформацією.
Детальніше за посиланням: http://document.vobu.ua/doc/7008

Відділ правового забезпечення