вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1239233
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
91
774
865
24117
1239233

Час: 2024-04-30 04:58:16
Visitors Counter

 


  Зокрема, внесені зміни передбачають, що у період дії воєнного стану інспектори праці можуть здійснювати інспектування роботодавців з питань:
• додержання вимог Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»;
• законності припинення трудових договорів;
• виявлення неоформлених трудових відносин.

  Більше інформації щодо внесених змін можна знайти за посиланням https://dsp.gov.ua/faq/ та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/ у рубриці «Запитання-відповіді».

  З початку війни Держпраці отримано низку звернень громадян щодо порушення їх трудових прав. Найчастіше працівники звертаються з питань оплати праці, незаконного звільнення або призупинення дії трудового договору, примусового надання відпусток без збереження заробітної плати тощо.
  З метою запобігання порушенням та враховуючи зміни, які відбулися в трудовому законодавстві у період воєнного стану, Держпраці проводить активну інформаційно-роз’яснювальну роботу як з роботодавцями, так і з працівниками. Це і підтримка роботодавців через консультації безпосередньо на підприємствах.
  Також це і дистанційне консультування як роботодавців, так і працівників через сервіс «інтерактивний інспектор». Крім того, відповіді на питання щодо яких найчастіше звертаються через сервіс «інтерактивний інспектор» розміщуються на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/.
   Водночас, не у всіх випадках роботодавці дослухаються до порад та роз’яснень. Саме в таких випадках інспектори мають реагувати на кожне з таких порушень.
Дотримання законодавства про працю та недопущення порушень прав працівників – гарантія відсутності перевірок і штрафів, повага до кожного працівника, до кожного українця!

Джерело: сайт Головного управління Держпраці у Київській області

Відділ соціально-економічних відносин
та соціального діалогу