вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1241057
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
207
574
2689
1283
1241057

Час: 2024-05-03 08:10:18
Visitors Counter

 


attestats  Встановлено, що атестація, строк проведення якої настав у період воєнного стану, за рішенням роботодавця, погодженим із профспілкою, проводиться протягом шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні.
   Результати атестації, проведеної до введення воєнного стану в Україні, продовжують діяти та використовуються у період воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування.
   Нагадаємо, що участь в роботі комісії з проведення атестації робочих місць представника від первинної профспілкової організації, відповідального за охорону праці, передбачена п.2.2 «Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці», затверджених постановою Міністерства праці України від 01.09.1992 р.№41.
    Результати атестації робочих місць за умовами праці використовуються для визначення права на пільги та компенсації, що надаються в порядку, визначеному законодавством, для працівників, зайнятих на роботах із важкими та шкідливими умовами праці за списками виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, скорочену тривалість робочого тижня, щорічні додаткові відпустки, інші пільги та компенсації.
   Первинна профспілкова організація здійснює громадський контроль за виконанням роботодавцем законодавства про працю та охорону праці, створенням безпечних і нешкідливих умов праці а також бере участь у складанні переліків робочих місць, виробництв, робіт, професій і посад, працівникам яких підтверджено право на пільги і компенсації, передбачені законодавством та перелік робочих місць з несприятливими умовами праці, на яких необхідно здійснити першочергові заходи з їх поліпшення. Цей перелік підписує голова комісії за погодженням з профспілковим комітетом.

Відділ з питань охорони праці
та захисту трудових відносин
Київської міськпрофради