вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1238281
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
425
440
5716
23165
1238281

Час: 2024-04-28 21:05:11
Visitors Counter

 

изображение viber 2023 09 20 15 01 39 940
1. Сприяння зайнятості осіб з інвалідністю в процесі пошуку роботи та їх раціональне працевлаштування.
2. Про проведену роботу щодо залучення інвестицій та створення нових робочих місць у м. Києві, у т.ч. виконання ст. 25 Закону України «Про зайнятість населення», яка передбачає сприяння зайнятості населення під час реалізації державних цільових програм, інфраструктурних проєктів.
3. Про сприяння міської влади в організації безперервного підвищення кваліфікації кадрів комунальних підприємств, установ та організацій міста Києва.
4. Про встановлення тривалості компенсації витрат роботодавцям на оплату праці працевлаштованих безробітних громадян – внутрішньо переміщених осіб.

    З доповідями із зазначених питань виступили представники Київського міського центру зайнятості, Київського міського центру соціальної, професійної та трудової реабілітації інвалідів, Департаментів економіки та інвестицій, Департаменту освіти і науки, Інституту післядипломної освіти Київського університету ім. Б. Грінченка.

   Під час обговорення представники від Сторони профспілок порушили перед міською владою низку питань, зокрема щодо: виплати роботодавцям компенсацй за працевлаштування осіб з інвалідністю; які вакансії пропонує Київський міський центр зайнятості особам з інвалідністю та за якими спеціальностями особи з інвалідністю можуть пройти професійне перенавчання; можливості проведення одноденних чи дводенних тренінгів - семінарів для підприємств, установ та організацій міста Києва з підвищення рівня володіння українською мовою, з психологічної підтримки; щодо зростання рівня бідності, звернули увагу, що в столиці близько 500 тис. переселенців, які також потребують роботи, проте, лише незначна кількість таких осіб реєструється в Центрах зайнятості. Поінформували, що з нагоди щорічного відзначення 07 жовтня Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю 17 жовтня, Київська міськпрофрада планує провести консультаційно-інформаційний захід для спілчан міста Києва. Звернули увагу щодо необхідності посилення та об’єднання спільних зусиль усіх сторін соціального діалогу задля створення робочих місць з гідною заробітною платою тощо. Також було внесено пропозиції до Протокольного рішення.

Протокол за результатами засідання буде надіслано Сторонам для підписання.

Відділ з соціально-економічних відносин
та соціального діалогу