Час: 2024-04-27 20:44:39

Без названия
   Згідно попередніх адміністративних статистичних даних до органів державної статистики (на 22.09.2023) інформацію про наявність на 01.09.2023 заборгованості із виплати заробітної плати подали 90 суб’єктів господарювання, які зареєстровані у м. Києві, загальний обсяг боргу на яких склав понад 335,7 млн грн (це на 0,1% або на 0,4 млн грн більше у порівнянні до попереднього місяця та на 10,6% або 39,7 млн грн менше у порівнянні до початку 2023 року).
   Із загальної кількості підприємств-боржників із виплати заробітної плати, станом н 01.09.2023 борги із заробітної плати мали місце на 39 підприємствах державного сектору економіки – 194,8 млн грн; 1 комунальному підприємстві – 74,4 тис. грн (станом на 22.09.2023 - борг погашено); 50 недержавних підприємствах – 140,8 млн грн.

На засіданні заслухано звіти керівників 11 підприємств-боржників державного сектору економіки, які станом на 01.08.2023 мали заборгованість перед працівниками із заробітної плати, сплати ЄСВ, з платежів до ПФУ і належать до сфери управління:

- Міністерства освіти і науки України - ДП «НДІ «Оріон» (борг із зарплати – 6,5млн грн).

- АТ «Українська оборонна промисловість:
ТОВ «Радіовимірювач» (борг із зарплати – 5,7 млн грн);
ДП «Завод «Генератор» (борг із зарплати – 3,9 млн грн; банкрут);
ДП «Завод 410 ЦА» (борг із зарплати – 47,5 млн грн.; в стадії припинення в результаті реорганізації);
ТОВ «НДІ радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація» (борг із зарплати – 3,8 млн грн);
ДП «Укроборонресурси» (борг із зарплати – 18,0 тис грн; в стадії припинення в результаті ліквідації);
АТ «Завод «Маяк» (борг із зарплати – 22,3 млн грн);
ДП «Київський державний завод «Буревісник» (борг із зарплати – 19,9 млн грн);
АТ «Київський завод «Радар» (борг із зарплати – 212,0 тис грн).
- Державного космічного агентства України – ДП «Завод «Арсенал» (борг із зарплати – 6,1 млн грн; в стані припинення шляхом реорганізації).
- Фонду державного мійна України – ДП «Електронмаш» (борг із зарплати – 9,9 млн грн).

Також під час засідання були заслухано керівника підприємства недержавного сектору економіки, що має заборгованість із заробітної плати та зі сплати платежів до ПФУ – ПАТ «Київське центральне конструкторське бюро арматуробудування» (борг із зарплати – 5,1 млн грн).

За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою сприяння прискоренню погашення існуючих боргів.

Відділ соціально-економічних відносин
та соціального діалогу