вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1238482
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
114
512
114
23366
1238482

Час: 2024-04-29 04:38:41
Visitors Counter

 

    Відзначення на міжнародному рівні цих днів – це час мобілізації профспілок у всьому світі на захист гідної праці з метою подолання бідності. Адже, у світі з розвиненою економікою, високими технологіями і наявністю фінансових ресурсів неприпустимо, коли мільйони людей живуть в умовах крайньої бідності.
    Основними засадами політики влади з відновлення економічного зростання та побудови нової економіки мають стати інтереси людей, забезпечення гідної праці, її оплати та якісних робочих місць. Саме тому збереження існуючих та створення нових, безпечних для клімату, робочих місць – у центрі уваги профспілок поряд із правами, соціальним захистом, рівністю та інклюзивністю.
    Другий рік поспіль Всесвітній день дій за гідну працю проходить в Україні в умовах розв’язаної рф повномасштабної війни, внаслідок якої маємо руйнацію промислової, транспортної, соціальної інфраструктури, втрату кваліфікованих кадрів через вбивства громадян України, масову зовнішню міграцію, зростання рівня бідності, падіння реальної зарплати, зростання боргів по заробітній платі.
Незважаючи на складну соціально-економічну ситуацію, яка склалася внаслідок тривалої боротьби проти російського агресора, продовження воєнного стану в Україні, трансформаційних змін на ринку праці, реформування законодавства з питань соціально-трудових відносин, Київська міськпрофрада та її членські організації продовжують робити усе можливе задля забезпечення життєдіяльності нашої столиці, захисту соціально-економічних та трудових прав найманих працівників.
   В умовах масованих ракетних обстрілів, тривалих повітряних тривог, трудові колективи продовжують бездоганно виконувати свої трудові обов’язки на робочих місцях. Підприємства критичної інфраструктури працюють цілодобово, щоб якнайшвидше відремонтувати пошкоджені внаслідок обстрілів об’єкти, щоб мешканці столиці мали доступ до соціально-важливих життєво необхідних послуг.
   Як результат, у столиці у повному обсязі надаються послуги киянам і гостям Києва. Надійно працюють підприємства енергетичного сектору, житлово-комунальної галузі, сфери охорони здоров’я, транспорту, зв’язку, агропромислового комплексу та інші. На деяких підприємствах м. Києва зменшилася заборгованість із заробітної плати, а на деяких підприємствах була повністю погашена.
  Підтримуючи ініціативу Міжнародної конфедерації профспілок, Київська міськпрофрада наголошує, що тільки спільними зусиллями державної та міської влади, роботодавців, усього громадянського суспільства можна забезпечити дотримання та реалізацію конституційних прав громадян на гідну працю та достатній рівень життя для себе і своєї сім’ї.

Слава Україні!

Схвалено на засіданні Президії Київської міськпрофради