вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1238408
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
40
512
40
23292
1238408

Час: 2024-04-29 01:48:26
Visitors Counter

 

1634540690 17 den 1
      Боротьба за ліквідацію бідності - один із головних моральних викликів нашого часу, яка не може залишатися метою одиниць, вона повинна стати покликанням для багатьох.
Сьогодні боротьба з бідністю в Україні залишається вкрай важливим та актуальним питанням.                Внаслідок тривалої воєнної агресії росії проти України понад 7 мільйонів людей опинилися за межею бідності, і ці дані можуть мінятися в сторону збільшення. За прогнозами Світового банку, до кінця 2023 року близько 55% населення України може жити у бідності.
Як наслідок, погіршення матеріального становища переважної частини населення значно стримує соціально-економічний розвиток України.
   Рівень української зарплати досі не наблизився до європейського рівня, а оплата праці в більшості галузей бюджетної сфери України продовжує залишатися нижчою за середню заробітну плату по економіці. Залишається не вирішеною проблема необґрунтованої нерівності в оплаті праці керівників і працівників підприємств.
    Тому головні завдання, над якими працює Київська міськпрофрада, це збереження і створення нових робочих місць, підвищення гарантій в оплаті праці, ліквідація заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах усіх форм власності, створення безпечних умов праці, захист працівників від усіх форм дискримінації, сприяння забезпеченню роботи промислового сектору економіки, підтримка спілчан, які внаслідок війни втратили домівки та опинилися в скрутному матеріальному становищі тощо.
   Київська міськпрофрада переконана, що гідна праця та права працівників – основа відновлення та побудови економіки спільного процвітання та сталості, викорінення бідності.
   Київська міськпрофрада закликає владу та соціальних партнерів докласти спільних зусиль для забезпечення європейських стандартів якості життя та вирішення найгостріших трудових та соціально-економічних питань, вдосконалювати законодавство, яке б сприяло зростанню доходів населення від зайнятості та виплат у системі державного соціального страхування, мінімізації ризиків бідності та соціального відчуження найбільш вразливих категорій населення.

СЛАВА УКРАЇНІ І РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!