Час: 2024-04-29 05:19:49

На порядку денному було розглянуто питання про стан погашення заборгованості зі сплати ЄСВ, платежів до Пенсійного фонду України та виплати заробітної плати на підприємствах Дарницького району м. Києва та заходи, що вживаються з метою прискорення погашення заборгованості та недопущення її зростання.

Під час засідання заслухано та обговорено звітну інформацію 7 підприємств-боржників, які станом на 01.11.2023 та на 01.12.2023 мали заборгованість перед працівниками із заробітної плати та платежів до Пенсійного фонду України а саме:

- Філія «135 домобудівельний комбінат» ДП МО України Укрвійськбуд» (комплексне обслуговування об’єктів), мають давню заборгованість зі сплати платежів ще перед Правобережним відділенням Пенсійного фонду України, проводиться податкове стягнення заборгованості.

- ДП «Спеціалізоване будівельне управління служби безпеки України» (будівництво житлових та нежитлових приміщень), станом на 01.12.2023 мають заборгованість перед ПФУ – 191,2тис грн. Щомісячно погашають заборгованість в сумі близько 20,0 тис грн, до кінця 2024 року планують повністю погасити борги.
- ТОВ «Централь» (діяльність у сфері архітектури), станом на 01.12.2023 заборгованість перед ПФУ– 70,6 тис грн, ведеться робота з погашення заборгованості, протягом минулого місяця погашено 24,1 тис грн.
- Філія КП «Київпастранс» автобусний парк № 7, 1працівник в штаті (технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів), станом на 01.12.2023 повністю погашена заборгованість перед ПФУ у сумі 79,8 тис грн.
- ТОВ «Паріматч» (організування азартних ігор), станом на 01.11.2023 борги із зарплати складають 8,0 млн грн, виникли у зв’язку з призупиненням діяльності товариства.
- ДП «Центр забезпечення» управління справами Апарату Верховної Ради України (технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів), станом на 01.11.2023 мають заборгованість з відпусток перед 19 звільненими працівниками у сумі 613,9 тис грн. За інформацією заступника керівника підприємства, заборгованість виникла внаслідок реорганізації підприємства, порушення чинного законодавства колишніми керівниками, наразі ведуться слідчі дії.
- ТОВ «Сфера – Плюс» (друкування іншої продукції), станом на 01.11.2023 мають борги із зарплати перед працівниками у сумі 545,2 тис грн. Заборгованість виникла внаслідок призупинення діяльності, наразі ведеться робота з відновлення діяльності товариства та пошуку заказів.

За результатами засідання було прийнято низку спільних рішень, направлених на усунення існуючих заборгованостей на вищевказаних підприємствах.

Довідково: Станом на 01.12.2023 У Дарницькому районі м. Києва налічується 11 підприємств-боржників. Загальна сума заборгованості на цих підприємствах становить 30,4 млн гривень. Найбільшим боржником є Київський державний завод «Буревісник».

Відділ соціально-економічних відносин
та соціального діалогу