вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1238970
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
602
512
602
23854
1238970

Час: 2024-04-29 17:29:41
Visitors Counter

 

  58
     Через це українські ветерани війни, які беруть участь у воєнних діях і перебувають на передовій, зіштовхувались з проблемою неможливості оформлення цих пільг, адже не мали змоги звернутися по їх призначення особисто. Отже, ветерани та члени їхніх сімей не мали можливості скористатися соціальними гарантіями, передбаченими державою.
   З урахуванням реалій воєнного часу, для вирішення цієї проблеми Мінсоцполітики було розроблено постанову, яку 27 грудня 2023 року ухвалив Кабінет Міністрів України, а саме: Постанову Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1395 «Про реалізацію експериментального проекту з удосконалення порядку взяття на облік ветеранів війни і надання їм пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу».
    Відповідно до цієї Постанови Уряду, ухвалено експериментальний Порядок взяття на облік та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни (осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни) та членів їх сімей.
     Він запрацює через 4 місяці після відповідних технічних доопрацювань інформаційних систем.
     Цей Порядок спрощує процедуру внесення відомостей в Реєстр осіб, які мають право на пільги, та призначення Пенсійним фондом України пільг на оплату житлово-комунальних послуг, а саме:

      якщо ветеран війни (особа з інвалідністю внаслідок війни, учасник бойових дій, учасник війни) не може самостійно подати заяву на призначення пільги на ЖКП, – з травня 2024 року це зможуть зробити за нього члени його родини.
     замість існуючих двох окремих можна буде подавати єдину спрощену заяву – про взяття на облік, як пільговика, і про надання пільг.
   обсяг інформації, яку необхідно зазначити, для призначення пільг зменшиться. Частину інформації Мінсоцполітики та ПФУ отримуватимуть шляхом обміну і взаємодії між інформаційними системами державних органів.
    передбачена можливість подання спрощеної заяви, крім паперової, також в електронній формі, зокрема, засобами Порталу Дія.

Джерело: сайт Урядового порталу

Відділ соціально-економічних відносин
та соціального діалогу