Час: 2024-04-28 02:02:57

За запрошенням, участь взяла Рада Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я.
  Завдяки спільно вжитих заходів, протягом лютого 2024 року у повному обсязі погасили заборгованість із заробітної плати 4 підприємства на загальну суму 7,7 млн грн, на 19 підприємствах відбулося зменшення заборгованості на суму понад 19,0 млн грн.
   Станом на 01.03.2024 заборгованість із виплати заробітної плати налічувалася на 80 підприємствах м. Києва. Загальний обсяг боргу 495,0 млн грн (38 підприємств державного сектору економіки – 384,0 млн грн; 5 комунальних підприємства – 9,0 млн грн; 37 недержавних підприємств – 102,0 млн грн).

Заслухано звіти керівників 11 підприємств-боржників, які станом на 01.03.2024 мали заборгованість перед працівниками із заробітної плати.
зображення viber 2024 03 28 13 03 02 934

З них, зокрема, КНП «Київська міська дитяча клінічна інфекційна лікарня» (борг – 3,7 млн грн), підпорядковане ВО КМР (КМДА), опікується Рада Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я. Позитивним моментом є те, що борг не зростає, почалася виплата поточної заробітної плати. 28.02.2024 на сесії Київради прийнято рішення щодо реорганізації підприємства шляхом приєднання його до більш платоспроможного медичного закладу. Наразі розробляється план заходів щодо цієї процедури. За інформацією Департаменту охорони здоров’я ВО КМР (КМДА) процес реорганізації буде тривати 3-4 місяці, борги будуть передані до правонаступника, і правонаступник буде погашати заборгованість із заробітної плати. Прийнято рішення щодо моніторингу ситуації.
    Що стосується підприємств недержавного сектору, то зокрема ТОВ «Технокон інженірінг» протягом березня зменшило суму заборгованості на 50,6 тис грн і станом на 27.03.2024 вона складає 55,3 тис грн. Зазначене підприємство розглядалося 27 березня на засіданні Тимчасової комісії при Дарницькій РДА.

За результатами засідання керівників підприємств-боржників зобов’язано:

- вжити дієвих заходів для забезпечення погашення заборгованості із виплати заробітної плати, не допускати зростання (виникнення) боргів;
      - виплату заробітної плати працівникам проводити у першочерговому порядку;
     - скласти графіки погашення заборгованості із заробітної плати з урахуванням виплати поточної заробітної плати, а також забезпечити виконання цих графіків;
     - про результати проведеної роботи інформувати ВО КМР (КМДА) та РДА в м. Києві.

Відділ соціально-економічних відносин
та соціального діалогу