вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1252875
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
122
273
122
13101
1252875

Час: 2024-05-20 09:49:24
Visitors Counter

 

2 жовтня 2017 р. у Києві, у Міжнародному центрі культури і мистецтв відбулося засідання круглого столу на тему: «Ініціативи у сфері охорони здоров’я в Україні для забезпечення якісної і доступної медичної допомоги». Організатори заходу – Федерація профспілок України та Профспілка працівників охорони здоров’я України. 

н7л7оу3

Участь у засіданні круглого столу взяли: Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я України Богомолець О.В., заступник Міністра охорони здоров’я України Ковтонюк П.А., помічник народного депутата Мусія О.С., науковці, фахівці медичної галузі, експерти, представники організацій роботодавців, фахівці Федерації профспілок України, керівники членських організацій ФПУ. Від Міськпрофради – Голова Київської міської ради профспілок В.П.Мельник, фахівець Управління соціально-економічних відносин та соціального діалогу Міськпрофради й представники Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я. 

Відкриваючи засідання, Голова ФПУ Григорій Осовий зазначив, що для профспілок головним у проведенні реформування медичної галузі має лишатися принцип гарантування доступності та якості медичної допомоги для громадян.
Під час панельної дискусії було обговорено Урядові ініціативи реформування медицини, законопроекти, внесені на розгляд Верховної Ради України щодо медичної реформи, а також низку проблемних питань функціонування системи охорони здоров’я в Україні у період реформування, зокрема стосовно:
• забезпечення гарантованого державою рівня безоплатної медичної допомоги;
• удосконалення системи надання первинної медичної допомоги, екстреної медичної допомоги;
• створення системи загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування;
• перспектив подальшого існування спеціалізованих закладів охорони здоров'я в окремих галузях виробництва;
• фінансування галузі охорони здоров’я в Україні, а також забезпечення соціальних гарантій для медичних працівників.

6гуц
Управління соціально-економічних відносин та соціального діалогу