вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1237267
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
564
759
4702
22151
1237267

Час: 2024-04-26 17:42:38
Visitors Counter

 

DSCN6812

DSCN6802    Участь у засіданні взяли представники КМДА – Яструбинський В.І., радник першого заступника голови з питань цінової політики та Стрижиус О.В., заступник директора Департаменту економіки та інвестицій.
     Під час бурхливого обговорення соціально важливого питання – підвищення тарифів на проїзд у міському комунальному транспорті (тролейбусі, трамваї, автобусі, метрополітені, міській електричці), членські організації, обурені діями столичної влади, висловлювалися категорично проти запропонованого розміру підвищення тарифів.
Проектом розпорядження КМДА «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху» передбачено підвищення з 14 липня 2018 року тарифів на проїзд у міському комунальному транспорті міста Києва до 8 грн. за разову поїздку та від 6,5 грн. при використанні проїзних.
Членські організації звертали увагу представників КМДА на порушення термінів громадського обговорення проекту, нехтуванням принципами і нормами соціального діалогу та положеннями діючої Територальної угоди, не врахуванням соціально-економічних реалій життя пересічних громадян та їх позиції, завищеного розміру тарифів, відсутності поліпшення якості послуг тощо.DSCN6800

 За результатами обговорення було вирішено:

1. Київській міськпрофраді звернутися до суду з вимогою щодо призупинення рішення міської влади стосовно запропонованого підвищення тарифів на проїзд у міському комунальному транспорті.

2. В усіх галузях провести обговорення щодо намірів міської влади підвищити тарифи на проїзд.

3. Провести брифінг, на якому висловити позицію столичних профспілок щодо запропонованого міською владою підвищення тарифів на проїзд в міському комунальному транспорті.

DSCN68074. Комісії з питань соціально-економічних інтересів і соціального захисту членів профспілок Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» розглянути надані Департаментом економіки та інвестицій КМДА матеріали та розрахунки щодо зміни розміру тарифів на проїзд та вивчити їх економічну обґрунтованість.

5. Питання щодо зміни тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків на проїзд у міському пасажирському транспорті розглянути на найближчому засіданні Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради за участі Сторін соціального діалогу.

6. У разі ігнорування позиції Сторони профспілок та прийняття рішення міською владою підвищити тарифи на проїзд, провести акції протесту.

Управління з соціально-економічних питань
та соціального діалогу