Час: 2024-04-26 09:44:32

9 серпня 2018 року фахівець Міськпрофради взяв участь у робочій нараді з обговорення проблемних питань роботи профспілкових засобів масової інформації, що відбулася в Федерації профспілок України в рамках реалізації заходів Стратегії інформаційної діяльності ФПУ на 2018-2021р.р.

9 серпня

Участь у нараді взяли представники членських організацій ФПУ, відповідальні за інформаційну роботу, керівники прес-служб, редактори друкованих профспілкових ЗМІ. Захід провели заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятийта керівник Прес-центру ФПУ Юрій Работа.

Мета, яка ставилася, - це не лише розібратися в ситуації, а й напрацювати алгоритм спільних подальших дій спрямованих на підвищення ефективності роботи профспілкової преси. Запропонувати в умовах кризових явищ в економіці шляхи, як профспілковим виданням не втратити свого читача і вистояти проти економічних негараздів.

Відбулась змістовна фахова дискусія щодо проблем, які доводиться вирішувати інформаційникам щодня, випускаючи газети, підтримуючи сайти в Інтернеті та сторінки у соцмережах. Як наголошували учасники наради, основні проблеми – це економічні труднощі, пов’язані із зростанням вартості поліграфії та послуг «Укрпошти» з доставки видань до передплатників профспілкових ЗМІ, недостатнє фінансування інформаційного напряму роботи, що тягне за собою зменшення тиражів друкованих ЗМІ та дефіцит кадрів на цьому стратегічно важливому напрямі роботи.

Під час наради було наведено дані, що на сьогодні до арсеналу профспілок можна зарахувати майже 60 різноманітних друкованих видань, які виходять у форматі газет, інформаційних бюлетенів, вісників та журналів. Більшість ЦК та територіальних профоб’єднань створили власні веб-сторінки, адже сьогодні, в умовах наступу на профспілки, а зокрема на їх майнові об’єкти, саме профспілкові ЗМІ перетворюються на справжню зброю у боротьбі за законні права спілчан.

У підсумку були напрацьовані наступні рекомендації:

• Задіяти систему приватних передплатних агенцій наряду з ДП «Преса».
  • Паралельно з традиційною передплатою, організувати передплату в електронному вигляді.
  • Звернутися з листом від ФПУ до керівництва Укрпошти про зниження ціни доставки періодичної преси.
  • Розглянути проблемні питання діяльності газети «Профспілкові вісті» на засіданні Президії ФПУ у вересні ц.р.
  • Провести 2-денний семінар-нараду відповідальних за інформаційну роботу членських організацій ФПУ у вересні ц.р. на базі Волинського НМЦ.
  • Розробити і запровадити типові веб-сайти.
  • Запровадити молодіжну Інтернет-платформу.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу