вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1236863
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
160
759
4298
21747
1236863

Час: 2024-04-26 08:05:38
Visitors Counter

 

У засіданні взяла участь заступник директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА Олена Стрижиус.
Відкриваючи засідання, голова Міськпрофради Мельник В.П. нагадав, що в рамках щорічного відзначення українською спільнотою 7 жовтня Всесвітнього дня дій за гідну працю, сьогодні 9 жовтня, у першій половині дня проходять збори в трудових колективах, а в другій половині дня будуть проходить попереджувальні акції протесту профспілок перед облдержадміністраціями, висуватися відповідні вимоги до територіальної місцевої влади, враховуючи системні порушення прав людини праці. Також зазначив, що під час погодження зміни тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті, головною вимогою столичних профспілок була вимога щодо підвищення зарплати працівникам КП «Київпастранс» та КП «Київський метрополітен» не менше ніж на 25%. Зазначена вимога профспілок виконується – здійснюється поетапне підвищення зарплати працівникам вказаних підприємств.

На порядку денному розглянуто та обговорено такі питання:
1. Про проект Розпорядження Київської міськдержадміністрації «Про внесення змін до розпорядження КМДА від 05.07.2018 № 1147 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху» (щодо удосконалення системи оплати проїзду у міському пасажирському транспорті та вартості проїзних квитків) (доповідач – Стрижиус О.В., заступник директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА).
2. Кадрові питання: про заступника голови Міськпрофради (доповідач – Мельник В.П., голова Міськпрофради).
3. Про участь у Всеукраїнській профспілковій акції 17 жовтня 2018 року (доповідачі – Мельник В.П., голова Міськпрофради; Любарець В.В., начальник Управління майна Міськпрофради).
4. Про уточнення та зміни в Положення про проведення Спартакіади з чотирьох видів спорту серед членських профспілкових організацій Київської міськпрофради (доповідач – Любарець. В.В., начальник Управління майна Міськпрофради).
5. Про підготовку до проведення Новорічно – Різдвяних свят (доповідач – Юрченко Т.В., головний фахівець Управління з гуманітарних питань Міськпрофради).
6. Про подання до нагородження нагрудним знаком ФПУ «Профспілкова звитяга» Сурмака В.М., голову Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг (доповідач – Мельник В.П., голова Міськпрофради).

З усіх питань були прийняті узгоджені рішення та постанови.
Зокрема, з першого питання порядку денного заступник директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА Стрижиус О.В. поінформувала членів Президії, що з 1 листопада 2018 року в тестовому режимі планується запустити в дію електронний квиток. Вищевказаним проектом Розпорядження КМДА передбачено розширення та удосконалення системи оплати проїзду у міському пасажирському транспорті – у разі використання електронного квитка, зареєстрованого в автоматизованій системі обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті м. Києва, при одноразовому придбанні від 1 до 50 поїздок людина може використовувати ці поїздки у будь-якому міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху (метрополітен, трамвай, тролейбус, автобус, фунікулер, міська електричка). Крім того, у разі придбання від 10 до 50 поїздок на електронний квиток, буде діяти диференційована система знижки тарифів на всі види транспорту (10-19 поїздок – 7,70 грн; 20-29 – 7,40 грн; 30-39 – 7,10 грн; 40-49 – 6,80 грн; і у разі придбання 50 поїздок – вартість однієї поїздки 6,50 грн).
Членами Президії підтримано проект Розпорядження КМДА.
Начальник Управління майна Любарець В.В. поінформував про звернення до Міськпрофради Центру соціальних послуг, який планує запровадження нового профспілкового квитка з можливостями платіжної картки, який надаватиметься членам профспілок в межах проекту «Соціальна картка» (інформація Центру соціальних послуг буде надіслана членським організаціям Місьпрофради по електронній пошті).
Член Президії, голова КС «Профспілкова скарбниця» Орисенко Т.М. поінформувала, що в рамках відзначення 18 жовтня Дня кредитних спілок, КС «Профспілкова скарбниця» проводить День відкритих дверей (з 9.00 до 18.00), запросила взяти участь.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу