Час: 2024-04-27 08:15:20

Метою круглого столу було обговорення стратегічних завдань для газовидобувного сектору, Кодексу про надра та визначення кроків, які потрібно здійснити для покращення управління природними ресурсами.
Участь в заході взяли депутати профільних комітетів Верховної Ради України, представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства екології та природних ресурсів, Державної служби геології та надр України, Посольства Великої Британії в Україні, ПАТ «Укргазвидобування», департамент паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської обласної державної адміністрації, а також громадськість видобувних регіонів.
У своєму виступі перший секретар Посольства Великобританії Кейті Коттрел зазначала, що британські компанії зацікавлені в інвестиціях у енергетичний сектор України, відновлювану енергетику, енергоефективність, новітні технології для підвищення обсягів видобутку газу. Також мова йшла про необхідність здійснювати жорстку боротьбу із корупцією в енергетичній галузі.
На заході наголошувалося, що для енергетичної незалежності України, збільшення видобутку українського газу Уряд повинен здійснити такі кроки: забезпечення прозорості; доступ до інфраструктури; управління геологічною інформацією; запровадження спецдозволів; оновлення законодавства; здійснення реформування Державної служби геології та надр України; нові підходи до обліку та оподаткування.

Управління соціально-економічних питань та соціального діалогу