Час: 2024-04-27 04:11:10

На жаль, представники виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) участі у засіданні не брали. За їх поясненнями, свою позицію щодо проблемних питань соціального діалогу вони озвучили на засіданні Круглого столу, який відбувся 12 вересня ц.р.
Під час наради керівник Проекту Генрі Ціммерман зазначив, що наразі протягом тижня він та німецькі експерти зустрічаються із своїми соціальними партнерами – роботодавцями м. Києва з метою вивчення ситуації, як проходить реалізація Проекту. Німецькі експерти звернули увагу, що їхнє завдання – спостерігати ситуацію щодо ведення соціального діалогу та вирішувати що робити далі. Вони поінформували, що в Німеччині є Національні ради, до складу яких входять не тільки роботодавці та профспілки, а є і інші групи. Наголосили, що соціальний діалог – це вміння сторін знайти компроміс. Зазначили, що в їх країні одним з форм соціального діалогу є так званий «Парламентській вечір», куди запрошуються всі сторони соціального діалогу, представники Парламенту, та в соціальному діалозі обговорюються проблемні питання.
Голова Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк звернув увагу присутніх на досвід ведення соціального діалогу в Америці та країнах ЄС.
Представники профспілок у своїх виступах поінформували учасників щодо роботи, яка проводиться, ведення соціального діалогу, основних проблемних питань, які заслуговують уваги тощо. Зокрема, сторона профспілок та роботодавців наголосили, що постійний соціальний діалог з місцевою владою ведеться, проте, він неефективний.
Німецькі експерти висловили вдячність роботодавцям і профспілкам за обмін досвідом роботи та отриману інформацію, висловили спільну думку щодо необхідності подальших зустрічей.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу

кс

кс1