1232091
1232091

Час: 2024-04-20 14:01:10

Коорд3Згідно порядку денному було розглянуто та обговорено питання:
1. Про План роботи Координаційного комітету сприяння зайнятості населення на 2020 рік (доповідач: заступник начальника управління праці та зайнятості Департаменту соціальної політики Силенко В.Л.).
2. Про хід виконання у 2019 році Програми зайнятості населення м. Києва на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 02 жовтня 2018 року № 1549/5613 (доповідачі: начальник управління праці та зайнятості Департаменту соціальної політики Соя В.В.; начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Київського міського центру зайнятості Говорун Т.О.).
3. Про результати та вжиті заходи щодо перевірок суб’єктів господарювання м. Києва з питань додержання законодавства про зайнятість населення за 2019 рік (доповідач: начальник управління з питань праці Головного управління Держпраці у Київській області Шаботинський В.В.).
4. Про розгляд питання щодо встановлення тривалості компенсації витрат роботодавцям на оплату праці працевлаштованих безробітних громадян – внутрішньо переміщених осіб (доповідач: начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Київського міського центру зайнятості Шурко М.Й.).
Враховуючи відсутність представників однієї із сторін соціального діалогу – роботодавців, було вирішено звернутися до СПО роботодавців на територіальному рівні в м. Києві з вимогою надати пояснення щодо їх відсутності на заході, недопущення такої ситуації у подальшому, а також звернути увагу на ненадання пропозицій до Плану роботи Координаційного комітету сприяння зайнятості населення на поточний рік, до Плану роботи Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради на 2020 рік.
З першого питання схвалено План роботи Координаційного комітету сприяння зайнятості населення на 2020 рік.
За результатами обговорення другого питання, було підтримано пропозицію Голови Київської міськпрофради Мельника В.П. щодо запрошення на засідання Координаційного комітету міського Голову Ради директорів м. Києва, районних голів Рад директорів міста Києва. Також Голова Місьпрофради звернув увагу щодо необхідності посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед людей (зокрема, інформування їх щодо появи на ринку праці нових професій тощо). Зазначив, що Київська місьпрофрада планує створити інформаційний центр.
Під час обговорення третього питання, Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник наголосив щодо необхідності створення служби Держпраці у м. Києві для ефективної роботи. Зазначив, що Міськпрофрада неодноразово звертала увагу щодо вирішення цього питання Київської міськдержадміністрації, зверталася до Уряду. На жаль, до цього часу це питання не вирішене.
З четвертого питання порядку денного, за інформацією Київського міського центру зайнятості, ТОВ «Райдужна долина» працевлаштувало з 21.11.2019 безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб (категорія квоти: учасники бойових дій) та подало заяву до Солом’янської районної філії КМЦЗ щодо отримання компенсації на оплату праці працевлаштованого ВПО. Термін дії строкового трудового договору між роботодавцем та працівником – 2 роки. Договір про компенсацію витрат роботодавця на оплату праці працевлаштованої особи із числа внутрішньо переміщених між Солом’янською районною філією КМЦЗ та ТОВ «Райдужна долина» підписаний 25.02.2020, так як роботодавець відповідає вимогам Порядку по наданню компенсації (відсутня заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, не визнаний в установленому порядку банкрутом та не порушено справи про банкрутство). Зважаючи на це, вищезазначений роботодавець має право на компенсацію оплати праці працевлаштованого безробітного терміном на 12 календарних місяців.
За результатами засідання та з урахуванням внесених пропозицій напрацьовано відповідний проект Рішення, який буде надіслано Сторонам на погодження.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу

Коорд1