вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1236492
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
548
623
3927
21376
1236492

Час: 2024-04-25 16:34:47
Visitors Counter

 


Ціни на продути харчування відносяться до вільних цін, які формуються на підставі попиту та пропозицій. Разом з тим, у зв’язку з оголошенням Всесвітньою організацією охорони здоров’я пандемії коронавірусу COVID-19 та на виконання доручення КМУ, органами Антимонопольного комітету проводиться щоденний моніторинг цін на основні групи продуктів харчування.
За результатами моніторингу, Київським обласним територіальним відділенням АМКУ (далі – Відділення) було виявлено, що суб’єкти господарювання, які реалізують продукти харчування, стрімко підвищили ціни на окремі продукти харчування. Тому, адміністративною колегією Відділення було розпочато розгляд справи за ознаками вчинення учасниками ринку реалізації продуктів харчування на території м. Києва та Київської області порушення законодавства про захист економічної конкуренції (зокрема це стосується ТОВ «АТБ-Маркет», «Сільпо-Фуд», «Метро», «Ашан», «ЕКО», «Новус», ПП «Білла» та низки інших суб’єктів господарювання). З 8 квітня ц.р. обов’язковими Рекомендаціями адміністративної колегії Відділення, суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну реалізацію товарів через власні мережі продуктових магазинів, було зобов’язано в 10-денний термін вжити відповідні заходи для зниження цін на продукти харчування.
На виконання вказаних Рекомендацій, суб’єкти господарювання на період дії карантину переглянули в бік зменшення торгівельну надбавку (націнку) на продукти харчування, що входять до споживчого кошику, та до окремих позицій таких товарів взагалі не застосовують торгівельну надбавку (націнку).
Наразі розгляд вищевказаної справи триває.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу