вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1230487
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
62
715
2205
15371
1230487

Час: 2024-04-18 04:37:41
Visitors Counter

 


На засіданні було розглянуто та обговорено такі питання:
1. Про пропозиції профспілкової сторони НТСЕР до проектів порядків денних засідання Президії Національної ради та засідання НТСЕР у вересні 2020 року.
2. Про перелік питань для розгляду Національною радою, її Президією та Комітетами у IV кварталі 2020 року.
Доповідач: Осовий Г.В. – Співголова НТСЕР від профспілкової Сторони.
3. Про внесення змін до персонального складу секретаріату профспілкової Сторони НТСЕР.
Доповідач: Приходько В.І. – керівник Секретаріату профспілкової Сторони НТСЕР.
4. Інформація про профспілкову оцінку стану виконання Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Сучасний стан українських профспілок. Потреба у перезавантаженні соціального/публічного діалогу».

З першого питання порядку денного було схвалено низку питань для включення до проєктів порядків денних засідань Президії НТСЕР та НТСЕР. Вирішено запропонувати Урядовій Стороні та Стороні роботодавців провести засідання Президії Нацради та засідання НТСЕР в термін не пізніше 15 вересня – до подання Урядом на розгляд Верховної Ради України проєкту Державного бюджету України на 2021 рік.
За інформацією Г.В. Осового, згідно черговості ротації Голови НТСЕР, має головувати Сторона роботодавців.
З другого питання були узгоджені питання для розгляду Національною радою, її Президією та Комітетами НТСЕР у IV кварталі 2020 року. Зокрема, підтримано пропозиції Київської міськпрофради щодо включення питання про стан реалізації у 2020 році Стратегії відродження авіабудування України – в контексті розгляду комплексного питання про формування стратегічних галузей України (на засіданні Комітету НТСЕР з питань економічного розвитку та підприємництва) та питання щодо ситуації на ринку праці (на засіданні НТСЕР з опрацюванням у Комітетах).
З третього питання, враховуючи звернення Конфедерації вільних профспілок України про делегування до складу Секретаріату свого представника, до складу Секретаріату профспілкової Сторони НТСЕР було включено С.М. Кондрюка.
За результатами обговорення четвертого питання порядку денного, враховуючи антисоціальну політику Голови Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Г.Третьякової, вирішено звернутися до Голови та членів вказаного Парламентського Комітету з ініціативою щодо проведення зустрічі з представниками всеукраїнських профспілок та профоб’єднань, та членами профспілкової Сторони НТСЕР з метою обговорення нагальних питань.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу