вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1235539
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
218
2210
2974
20423
1235539

Час: 2024-04-24 10:28:36
Visitors Counter

 

    Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Верховній Раді України під час години запитань до Уряду 19 лютого 2021 року.
     Він поінформував, що Кабінет Міністрів України працює з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та НАК «Нафтогаз України» над запровадженням річного продукту для стабілізації ціни на газ, а також ведуться переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо співфінансування проєктів по здешевленню тарифів на газ і електроенергію.
    «Крім заходів, які ми озвучували, ми працюємо зараз над запровадженням, по-перше, річного продукту, для того щоб забезпечити стабільну ціну, якщо говорити про газ. Також ми опрацювали і внесли ще деякі доповнення до постанови стосовно ціни на газ у лютому-березні. Окремо з квітня-травня місяця будемо опрацьовувати і пропонувати річні продукти і стабілізацію на ринку ціни на газ для українців», — сказав Прем’єр.
    З його слів, Україна звертається по допомогу до європейських партнерів з проханням поділитись досвідом та технологіями щодо того, як здешевлювати ціну на газ та електроенергію.
   «Ведуться переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо співфінансування проектів по здешевленню тарифів, цін на газ і електроенергію. Меморандум, підписаний з міськими головами, включає в себе цілий ряд заходів щодо стабілізації ситуації на ринку надання комунальних послуг в частині тепла і гарячого водопостачання. Також ним передбачено вжити заходи щодо унормування і впорядкування роботи комунальних підприємств, щоб не допустити їх банкрутств, забезпечити стабільне подання тепла в цьому і наступному опалювальному сезоні», — додав Д.Шмигаль.
   Нагадаємо, що Київська міськпрофрада у своїх зверненнях до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, НКРЕКП, Антимонопольного комітету України виступала проти підвищення цін\тарифів для населення та промисловості, наголошуючи, що в ситуації, коли Україна та Київ спільними зусиллями держави, профспілок і роботодавців борються з пандемію коронавірусу COVID-19, коли в країні діють обмежувальні заходи, будь-яке підвищення тарифів є категорично неприпустимим.
    Профспілки м. Києва у своїх пропозиціях до влади закликали врегулювати ситуацію з тарифами на природний газ і електроенергію та комунальні послуги для населення в умовах пандемії та низького рівня доходів більшості громадян.

Відділ соціально-економічних питань та соціального діалогу
За повідомленням інтернет-видань