вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1237039
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
336
759
4474
21923
1237039

Час: 2024-04-26 12:03:31
Visitors Counter

 

      Згідно порядку денного було розглянуто та обговорено питання:

1. Про План роботи Координаційного комітету сприяння зайнятості населення на 2021 рік (доповідач: начальниця відділу політики зайнятості та соціально-трудових відносин Департаменту соціальної політики Силенко В.Л.).

2. Про хід виконання у 2020 році Програми зайнятості населення м. Києва на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 02.10.201№ 1549\5613 (доповідачі: начальник управління праці, зайнятості та здійснення нагляду за додержанням вимог законодавства під час призначення (перерахунку) та виплати пенсій Департаменту соціальної політики Соя В.В; начальниця відділу статистики та прогнозування Київського міського центру зайнятості Фарафонтова Л.В.).

3. Про соціальний захист і збереження робочих місць для працівників територіальних центрів соціального обслуговування, що надають соціальні послуги особам, які опинилися в складних життєвих обставинах – у зв’язку з очікуваними намірами міської влади щодо ліквідації районних територіальних центрів соціального обслуговування та створення міського Центру надання соціальних послуг (доповідач: заступниця директора Київського міського територіального центру соціального обслуговування Паламарчук Л.М.).

   З першого питання сторонами соціального діалогу затверджено План роботи Координаційного комітету сприяння зайнятості населення на 2021 рік. Під час підготовки проєкту Плану роботи, Київська міськпрофрада надавала низку пропозицій, які були враховані.
   В обговоренні другого питання порядку денного взяв участь представник Сторони профспілок, заступник Голови Конфедерації вільних профспілок України Петро Тулей, який зазначив, що відбувається скорочення чисельності штатних працівників центрів зайнятості. Поцікавився: як це торкнулося працівників центрів зайнятості в м. Києві, чи вплинуло на роботу центрів зайнятості, чи були дотримані всі законодавчі норми при скороченні штатних працівників центрів зайнятості, чи надавалася їм допомога у працевлаштуванні. Також задав питання доповідачу, чи виплачується регулярно і чи є державні кошти на виплату допомоги ФОПам на дітей до 10 років, чи компенсуються ФОПам кошти на виплату працівникам по частковому безробіттю.
  Третє питання порядку денного було заслухано за раніше наданою пропозицією Київської міськпрофради. За інформацією заступниці директора Київського міського територіального центру соціального обслуговування Людмили Паламарчук та заступниці директора Департаменту соціальної політики Світлани Устименко, намірів міської влади щодо ліквідації районних територіальних центрів соціального обслуговування та створення міського Центру надання соціальних послуг до Київського міського територіального центру соціального обслуговування не надходило. Мова про скорочення соціальних працівників і центрів соціального обслуговування не йде і не планується. Єдине що змінилося, це механізм фінансування – тепер фінансування територіальних центрів соціального обслуговування здійснюється через Департамент соціальної політики ВО КМР (КМДА).
   Участь в обговоренні питання взяв заступник Голови Конфедерації вільних профспілок України Петро Тулей, який задав питання, чи відслідковував Департамент соціальної політики процес отримання працівниками, які в період локдауну з 8 по 24 січня ц.р. вимушено тимчасово не працювали, державної допомоги у розмірі 8 тис. грн, оскільки за його інформацією близько 6 тис. працівників не отримали таку допомогу. За інформацією Департаменту соціальної політики, це питання не належить до їх компетенції. Але для інформування сторін соціального діалогу з порушеного питання, було вирішено на наступне засідання Координаційного Комітету сприяння зайнятості населення запросити представника Пенсійного фонду України, щоб він поінформував скільки працівників отримали таку допомогу, скільки було відмов, з яких причин.
  За результатами засідання напрацьований проєкт Рішення, який буде надіслано Сторонам на погодження.

Відділ соціально-економічних відносин та соціального діалогу