Час: 2024-06-17 07:51:59

Новини об'єднання

ПРЕДСТАВНИКА УКРАЇНСЬКИХ ПРОФСПІЛОК ОБРАНО ДО АДМІНІСТРАТИВНОЇ РАДИ МОП

photo 2024 06 12 09 38 44Заступника голови ФПУ, голову профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василя АНДРЕЄВА обрано до адміністративної ради МОП! Уперше представник українських профспілок є у складі Керівного органу Міжнародної Організації Праці (МОП), що є важливим не лише для українського профспілкового руху, але й для міжнародної профспілкової спільноти.

МОБІЛІЗОВАНИХ УКРАЇНЦІВ ЗВІЛЬНЯЮТЬ ВІД РОБОТИ: ЩО БУДЕ З ЗАРПЛАТАМИ ТА НЕВИКОРИСТАНИМИ ВІДПУСТКАМИ

zsu mobilizatsiya dengi zarplata armiya 768x513Мобілізовані українці повинні надати роботодавцю оригінал повістки, отриманої від працівників ТЦК. Керівництво зобов'язане видати наказ про тимчасове звільнення підлеглого від обов'язків на період призову до ЗСУ. Стало відомо, що буде із зарплатами та невикористаними відпустками таких чоловіків.

ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ СПРИЯННЯ ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ

0212.06.2024 Київська міськпрофрада та її членські організації взяли участь у черговому засіданні Координаційного комітету сприяння зайнятості населення, що відбулося у режимі відеоконференції.

ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ ТЕКСТИЛЬНОЇ І ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

image 1743

Шановні колеги, спілчани!
Прийміть щирі вітання з нагоди вашого
професійного свята -
Дня працівників текстильної і легкої промисловості!
Ваш професіоналізм, відповідальне ставлення до справи, усвідомлення важливості своєї праці для розвитку економіки держави є запорукою подальших успіхів, налагодження нових взаємовигідних виробничих зв’язків, підвищення якості та розширення асортименту товарів народного споживання і головне – поліпшення добробуту людей. Бажаємо процвітання, успіхів у праці,щастя і благополуччя у кожній родині!

ПРОФСПІЛКИ ЗА РОЗВИТОК ЖІНОЧОГО КОМ'ЮНІТІ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ!

изображение viber 2024 06 05 17 50 53 743Київська міськпрофрада взяла участь у зустрічі спрямованої на об’єднання жінок - лідерів серед членів профспілок задля підтримки одна одної та побудови свідомого жіночого ком'юніті у повоєнній Україні! Основною метою заходу було знайомство жінок та вивчення можливостей співпраці в спільній роботі направленої на допомогу ветеранам війни, діючим захисникам і захисницям, людям з інвалідністю і обмеженими можливостями, а найголовніше підтримкою членів їх родин, допомогою в адаптації до нових умов життя в реаліях сьогодення.

Новини членських організацій

ПРОФСПІЛКА ОСВІТЯН СТОЛИЦІ ЗАДОНАТИЛИ ПОНАД 15 МЛН. ГРН.

photo 2024 04 03 16 50 02Понад 15 млн. грн. задонатила ЗСУ Київська міська Профспілка працівників освіти і науки. Від початку повномасштабного вторгнення рф організація розпочала марафон «Освітяни столиці – ЗСУ». На березень 2024 року Профспілка передала військовим 100квадрокоптерів DJI MAVIC 3Е. Їхня загальна вартість складає понад 13 млн гривень.

У НАШИХ КОЛЕГ. В АТ «ОПЕРАТОР РИНКУ» ВПРОВАДЖЕНА ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ

5024У нас, в АТ «Оператор ринку», впроваджена гендерна рівність в управлінському процесі. Колективним договором гарантовано рівні можливості й однакове ставлення у відносинах зайнятості, рівну винагороди за рівноцінну працю, рівний доступ до безпеки й соціального забезпечення, рівність у кар’єрному розвитку і балансі між роботою та сімейним життям, справедливі як для чоловіків, так і для жінок.

ВІДБУВСЯ НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР ДЛЯ АКТИВУ КИЇВСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ ЕНЕРГЕТИКІВ НА ТЕМУ "ОСОБЛИВОСТІ ЗАХИСТУ ПРАВ ПРАЦІВНИКІВ В УМОВАХ ВІЙНИ"

499720.02.2024 в столичному Будинку профспілок Київська профспілка енергетиків провела навчальний семінар та засідання міського комітету. Вів заходи голова профспілки Юрій Бондаренко. Перед учасниками заходів виступили заступник голови ФПУ Олександр Шубін та В.О. голови Київської міськпрофради Інна Лінчевська.

КИЇВСЬКА МІСЬКА ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ АПК

422920143 855573016365342 2460056979785076852 nСпартакіаду 2024 Київської міської профспілки працівників АПК - розпочато!
Першим видом спорту у цьому році стала інтелектуальна гра - шахи. Турнір відбувся 25 січня серед членів профспілки галузей АПК м.Києва.

БЛАГОДІЙНИЙ ЯРМАРОК НА ДП «АНТОНОВ» НА ПОТРЕБИ ЗСУ

123.jgpПідтримуючі волонтерську профспілкову ініціативу Київської Міськпрофради, профкомом ПО ПАУ на ДП «АНТОНОВ» 6 грудня провів аналогічний благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.

ЗАЯВА
ПРЕЗИДІЇ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ
ДО МЕРА МІСТА КИЄВА ВІТАЛІЯ КЛИЧКА,
ДЕПУТАТСЬКИХ ФРАКЦІЙ КИЇВРАДИ
ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА ПРОЇЗД У МІСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ТРАНСПОРТІ

Київська міськпрофрада – наймасовіша громадська організація, яка об’єднує у своїх лавах 42% працюючого населення м. Києва, представляє і захищає на національному та місцевому рівні трудові, соціально-економічні права працівників усіх галузей економіки, дотримання органами державної та місцевої влади та роботодавцями конституційних прав і свобод громадян, заявляє, що вже звичним явищем в Україні стало перекладання на плечі пересічних громадян неефективного управління в державному і приватному секторі.

Як стало відомо із засобів масової інформації, Комунальні підприємства «Київпастранс» та «Київський метрополітен» вимагають від столичної влади ухвалити рішення щодо підвищення вартості проїзду у громадському транспорті мінімум до 20 гривень, виправдовуючись необхідністю погасити зарплатні борги перед працівниками, компенсувати збитки, отримані під час карантину, уникнути накопичення заборгованості із зарплати. У своїх оприлюднених заявах на Facebook, КП «Київпастранс» та «Київський метрополітен» наполягають, що підвищення тарифів – єдиний спосіб забезпечити стабільну виплату зарплат працівникам і оновлення рухомого складу, а значить – безпечні перевезення. Таким чином, керівники підприємств мають наміри перекласти проблему з себе на пасажирів.
В умовах складної соціально-економічної ситуації в країні через пандемію коронавірусу COVID-19, коли відбувається постійне зростання цін і тарифів на товари та послуги, зростає заборгованість із заробітної плати (яка станом на 01.04.2021 складала 439 млн грн), збільшується кількість безробітних, зупиняються, реорганізуються та ліквідуються підприємства, продовжується наступ влади на трудові та соціально-економічні права людини праці, навіть незначне подорожчання проїзду у комунальному транспорті, боляче вдарить по кишеням пересічних громадян.
Особливо вразливими до наслідків такого рішення є молоді вихователі, вчителі, медичний персонал (більшість працівників якого мешкає за межами Києва), безробітні та інші категорії соціально незахищених громадян.
Президія Київської міськпрофради висловлює стурбованість щодо підвищення тарифів на комунальний транспорт, який працює у звичайному режимі руху, і пропонує міській владі розпочати пошук альтернативних шляхів підтримки столичних перевізників не за рахунок громадян, а за кошти бюджету (державного, міського).
Питання зростання тарифів можливо розглядати лише після здійснення ефективної політики, спрямованої на відповідне зростання рівня всіх соціальних гарантій – заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальних допомог.

Схвалено Президією Київської міськпрофради 18.05.2021

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри